Közélet

Oroszlánokat is etettek a világ lionsai Szegeden + FOTÓK

Oroszlánokat is etettek a világ lionsai Szegeden + FOTÓK

2012. július 20., péntek
Oroszlánokat is etettek a világ lionsai Szegeden + FOTÓK

Előbb a zsiráfházat takarították ki és hozták rendbe (természetesen szakszerű segítséggel), majd oroszlánokat etettek pénteken Szegeden táborozó külföldi „oroszlános” fiatalok.

A 17-21 éves ifjak a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének szervezésében Nemzetközi Ifjúsági Cseretáborba érkeztek hazánkba. A lionsök emléktáblát is elhelyeztek a szegedi oroszlánháznál.

Németh Bálint

táborvezető a SZEGEDma.hu-nak elmondta: múlt szombaton érkezett Magyarországra 28 fiatal a világ 16 országából, s egészen jövő csütörtökig élvezik hazánk vendégszeretetét. „Az első nap Szeged városát tekintettük meg, amit városi vetélkedővel fűszereztünk meg. Ezt nagyon élvezték a résztvevők, ami örömteli, hiszen a csapatverseny folyamatosan zajlik a tábor alatt. Igyekeztünk olyan programot összeállítani, amelyben komoly szerep jut a vízi sportoknak, hiszen ebben a melegben nincs is ennél kellemesebb és hasznosabb. Voltunk wakeboardozni, s készülünk vitorlázni és hajókázni is. Tegnap, azaz csütörtökön a makói Hagymatikumot látogattuk meg, illetve kalandparkban és kukoricalabirintusban jártunk, ami nagyon tetszett a táborozóknak. A hangulat szerencsére remek, mindenki új barátokra lelt, igen szoros szálak alakultak ki” – mesélte. Kérdésünkre úgy felelt, az egész Lions-mozgalomnak, illetve a cseretábornak az az egyik fő célja, hogy a barátságok utólag is folytatódhassanak, ezáltal megnyíljon a világ a fiatalok számára. „Fantasztikus dolog, mikor egy indiai lány elutazhat finn barátnőjéhez, csak ezért megérni csinálni ezt az egészet” – magyarázta a táborvezető. Ami a további programot illeti, a résztvevők szombaton indulnak a Balatonra, s természetesen bíznak benne, hogy marad a kellemes nyári idő. Vitorláznak, felkeresik a tihanyi apátságot, illetve találkoznak a kaposvári lionsökkel, majd visszatérnek a „bázisra”, Szegedre. Az itteni búcsúeste után a főváros lesz az úti cél, a budapesti városnézés mellett lovaglás és éjszakai dunai hajózás is a tervek között szerepel. Németh Bálint úgy fogalmazott, bár a táborozókon már érezhető némi fáradtság, reményei szerint azért kitart még az erejük és lelkesedésük a következő napokra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.