Közélet

Döntött a miniszter a megyei intézmények vezetéséről

Döntött a miniszter a megyei intézmények vezetéséről

2012. július 23., hétfő
Döntött a miniszter a megyei intézmények vezetéséről

Két intézményben történt igazgatóváltás – egy pályázat ismét eredménytelen

Meghozta döntését az Emberi Erőforrások Minisztere a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ által kiírt vezetői pályázatok kapcsán.

Ennek alapján a meghirdetett kilenc intézményvezető közül hat további öt évre megkapja vezetői megbízását, két új igazgató lát munkához augusztus elsejétől és egy középiskola esetében eredménytelenül zárult a pályázat. Ezúttal érvényes volt, és csak egy intézmény esetében zárul eredménytelenül a MIK által kiírt vezetői pályázat. Mint ismeretes, Csongrád megye azon megyék egyike, ahol az oktatásért felelős miniszter eredménytelennek nyilvánította a megyéktől átvett oktatási intézmények vezetésére januárban kiírt pályázatot. Az erről megjelent kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően új pályázatot kellett kiírni. Ennek alapján április 18-án az alábbi megyei fenntartású oktatási intézmények igazgatói feladatainak ellátására hirdettek meg ismét intézményvezetői pályázatot: Bedő Albert Középiskola, Erdészeti Szakiskola és Kollégium, Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon, Horváth Mihály Gimnázium, Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola, Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium, Boros Sámuel Szakközépiskola, Csongrádi Oktatási Központ, Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium, József Attila Gimnázium, Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógia és Sportintézmény. A május 18-i határidőig a 9 intézményvezetői posztra 16 pályázat érkezett. Ebből 13 pályázatot fogadott el a kinevezési, megbízási jogkör gyakorlója által létrehozott, szakértőkből álló bizottság. Három intézmény esetében érkezett több pályázat, ezek egyike a Csongrád Megyei Közművelődési Pedagógiai és Sportintézmény amelynek vezetői megbízására három, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium és a szintén szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola élére két-két pályázatot nyújtottak be. A véleményezési eljárás lezárása után, a pénteki határidőig kellett meghoznia az Emberi Erőforrás Miniszterének a döntést. A minisztérium tájékoztatása szerint az alábbi intézményekben a korábbi igazgató látja el továbbra is a vezetői feladatokat: - A Bedő Albert Középiskola Erdészeti Szakiskola és Kollégium vezetője továbbra is

Andrésiné Ambrus Ildikó

. - A Csongrádi Oktatási Központ, Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium vezetője továbbra is

Kiss Attila

. - A makói József Attila Gimnázium igazgatója továbbra is

Rója István

. - A Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója továbbra is

Horváth Zoltán

. - A Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon igazgatója továbbra is

Megyesi Istvánné

. - Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola igazgatója továbbra is

Pintér Etelka

. A Horváth Mihály Gimnázium igazgatójának

Tóth Tamás Józsefet

, míg a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógia és Sportintézmény vezetőjének pedig

Szuromi Istvánt

nevezte ki

Balog Zoltán

, a tárca minisztere. Egy intézmény, a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola esetében eredménytelennek nyilvánították a pályázatot, ezért a jogszabály szerint az iskola igazgató-helyettese,

Kun Erzsébet

látja el az intézményvezetői feladatokat, megbízás alapján a következő, eredményes pályázat lezárásáig. Az igazgatók szerdán veszik át a 2012. augusztus 1-től öt évre szóló vezetői megbízásukat illetve kinevezésüket a Megyeházán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.