Közélet

A SZEGEDma szerkesztőségével ismerkedtek a jövő újságírói + FOTÓK

A SZEGEDma szerkesztőségével ismerkedtek a jövő újságírói + FOTÓK

2012. július 27., péntek
A SZEGEDma szerkesztőségével ismerkedtek a jövő újságírói + FOTÓK

Ifjú újságírók, fotósok és műsorvezetők látogatták meg szerkesztőségünket csütörtök délután. A Százszorszép Gyerekház egyhetes táborban vezeti be a médiatanoncokat a tévézés, rádiózás, a nyomtatott és elektronikus sajtó rejtelmeibe.

Közel húsz, média iránt érdeklődő iskolás látogatta meg a SZEGEDma.hu szerkesztőségégét csütörtök délután. A tizenévesek a Százszorszép Gyerekház által szervezett ArtStab médiatáborának növendékei, akik az egyhetes kirándulásuk alatt megismerkedhettek a televíziós, rádiós munkák kulisszatitkaival, a sajtó működésével. Egyik utolsó állomásukként szerkesztőségünkbe vezette őket

Paku M. Zsófia

, az ArtStab Kulturális Egyesület elnöke, ahol az elektronikus sajtó hétköznapjaival is megismerkedhettek a gyerekek. A július 23-tól 27-ig tartó tábor során az iskolások bejárták a város médianevezetességeit: meglátogatták a Városi Televízió Szeged és a Rádió 88 központját is, ez utóbbiban még a hírolvasást is kipróbálhatták a gyerekek. Körkérdéseket is intéztek az utca emberéhez: a Tisza-part állapotáról, az építkezésekről és az új villamosokról is faggatták a járókelőket. Egyhetes körutukból a táborozók is hasznos tanulságokat vonhattak le:

Dávid

elsősorban rádióban szeretne dolgozni, mert ott nem látja senki, hogy görbe háttal ül - esetleg ha símaszkot húzna kevesebben ismernék fel, bár szerinte ez esetben a rendőrség is letartóztatná, mert összekeverhetnék egy bankrablóval.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.