Közélet

A hátrányos helyzetűeket segíti az Erzsébet-program

A hátrányos helyzetűeket segíti az Erzsébet-program

2012. július 14., szombat
A hátrányos helyzetűeket segíti az Erzsébet-program

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján kibocsátott Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó eredmény kizárólag szociális üdültetési célokra, ezzel összefüggő szolgáltatásokra, és egyéb szociális programokra használható fel - ismerteti a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Az MNÜA szerint a kormány ezzel is támogatni kívánja a nehéz helyzetben lévők üdülését, pihenését, rekreációját.

A parlament július 6-án fogadta el az Erzsébet-programról szóló törvényt, amely pénteken megjelent a Magyar Közlönyben. Az Erzsébet-program céljai között szerepel továbbá, hogy a gyerekek jussanak hozzá az életkoruknak megfelelő egészséges táplálékhoz, a tudás megszerzéséhez megfelelő legyen az egészségi állapotuk, és megilleti őket a regenerációhoz szükséges aktív kikapcsolódás lehetősége is. Az MNÜA a közleményében kifejti: az idén több mint 13 ezer gyermek számára nyílik meg a kedvezményes táborozás lehetősége az Erzsébet-program keretében megvalósuló Erzsébet-tábornak köszönhetően. Az alapítvány egymilliárd forint értékben hirdette meg az Erzsébet-tábor pályázati kiírásait. Az alapítvány az Erzsébet-program keretében szociális üdültetésre további 2 milliárd forint értékben írt ki pályázatot, amelynek eredményeként több mint 75 ezer ember részesül támogatásban üdülési szolgáltatás formájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.