Közélet

Vádemelést kezdeményezett Toroczkai László ellen a BRFK

Vádemelést kezdeményezett Toroczkai László ellen a BRFK

2012. június 2., szombat
Vádemelést kezdeményezett Toroczkai László ellen a BRFK

Vádemelést kezdeményezett Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság a fővárosi Bank Centernél március 15-én történtek ügyében. A BRFK kommunikációs osztálya erről szombaton tájékoztatta az MTI-t.

Toroczkai László

március 15-én több mint száz társával bement az V. kerületi Bank Centerbe, hogy petíciót adjon át a Nemzetközi Valutaalap képviselőjének. Az épületben vitatkoztak a portaszolgálattal, majd több, a futballmeccsekről ismert fáklyát gyújtottak meg. A BRFK közlése szerint a Toroczkai László ellen kényszerítés bűntett kísérlete miatt indított nyomozás vádemelési javaslattal zárult. A Bank Center épületében történt jogsértő cselekmények ügyében az iratismertetés megtörtént, a nyomozati anyagot a nyomozóhatóság vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek - tudatta a rendőrség. A BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályán továbbra is folyamatban van egy büntetőeljárás garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Szabadság téri eseményekkel összefüggésben. A BRFK korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség tíz embert azonosított azok közül, akik március 15-én a budapesti Bank Center épületébe behatolva pirotechnikai eszközöket hoztak működésbe, ezért velük szemben garázdaság miatt indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.