Közélet

Táborral és színjátékokkal vár a Várjátékok + FOTÓK

Táborral és színjátékokkal vár a Várjátékok + FOTÓK

2012. június 28., csütörtök
Táborral és színjátékokkal vár a Várjátékok + FOTÓK

Tizedik alkalommal is megnyitotta kapuit a Szegedi Várjátékok: csütörtök délelőtt a Holló együttes koncertjével kezdődött az egy hónapig tartó rendezvénysorozat, amely színdarabokkal, gyerekprogramokkal és kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődőket.

Gyermekzsivaj töltötte be a Móra Ferenc Múzeum mögötti vár udvarát már csütörtök délelőtt: fából készült népi játékokat próbálhatnak ki kicsik és nagyok, vidám koncertet adott a Holló együttes, az árusok pedig alig győzték a fagylalt-utánpótlást ebben a rekkenő hőségben. Tizedik alkalommal nyílt meg a Szegedi Várjátékok, amely idén is színes programokkal, előadásokkal és kézműves foglalkozásokkal várja a Várkertbe kilátogatókat.

Egy csók, és még sok más...

"Örömmel látjuk, hogy tizedik alkalommal is hatalmas érdeklődés van programjaink iránt. Huszonkét előadás szól kimondottan a gyerekeknek, de úgy válogattunk a kínálatból, hogy az egész család megtalálja a kedvére való rendezvényt a Várkertben" - hangsúlyozta

Kancsár József

, a Szegedi Pinceszínház művészeti igazgatója. Mint mondta, az első négy nap kimondottan a családoknak szól: pénteken a Furfangos Garabonciást és a Piroska és a farkast, szombaton pedig az Elveszett Királyfi és a Pöttyös Panni című színdarabokat tekinthetjük meg. Délelőtt tíz órától este hatig a népi játszótér közel negyven játékát próbálhatják ki a gyerekek, emellett kézműves foglalkozás, ugrálóvár és kalandpark is szerepel a kínálatban.

Új program lesz idén a Színjátszó Tábor, ami július 2-6-ig és június 9-13-ig kap helyet a fesztivál helyszínén. Ide általános- és középiskolás gyerekeket várnak a szervezők, ahol neves művészek közreműködésével avatódnak be a fiatalok a színjátszás és színházi élet rejtelmeibe. A foglalkozásokat Farkasházi Réka, Farkasházi István, Papp Gabriella, Varga Bálint színészek és drámapedagógusok, valamint Papp Janó jelmeztervező tartják. Beszédgyakorlatokat és színháztörténeti előadásokat rendeznek a táborozóknak, de kipróbálhatják a lovaglást is, és a vadasparkba is ellátogatnak majd. A felnőttek sem fognak unatkozni, nekik több előadást is bemutatnak esténként, 21:00 órai kezdéssel. A Pinceszínház saját bemutatójaként látható lesz idén is az Egy csók és más semmi... című operett két alkalommal, új darabként pedig a Peleskei Nótárius című komédiáját ajánlja a színház a kedves nézőinek. Ez utóbbi Ádám Tamás rendezésében - az eredeti Gaál József féle ugyanily című bohózattól eltérő formában - egy teljesen újjáalkotott vígjáték lesz, melyben a főbb szerepeket Gömöri Krisztián és Kárász Zénó játsszák. A részletes programokról az alábbi linkre kattintva tájékozódhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.