Közélet

Senki nem akar dönteni hálapénzügyben

Senki nem akar dönteni hálapénzügyben

2012. június 21., csütörtök
Senki nem akar dönteni hálapénzügyben

A munka törvénykönyvének július 1-jétől hatályos szabályai szerint hálapénzt csak a munkáltató hozzájárulásával fogadhatnának el az egészségügyben, de a Népszabadságnak nyilatkozó kórházigazgatók nem tervezik ilyen utasítás kiadását.

A lap csütörtöki számában azt írták, az egészségügyi államtitkárság az erre vonatkozó kérdéseikre mindössze annyit közölt: a hálapénz ügyét komplex társadalmi kérdésként kezelik. "A probléma megoldása a korszerű betegellátás egyik feladata lesz." Az igazgatók úgy nyilatkoztak, azért nem adnak ki utasítást, mert e kérdésben nincs jó megoldás. Legfeljebb eggyel több előírást nem tartanak be - tették hozzá.

Rácz Jenő

, a Magyar Kórházszövetség elnöke úgy fogalmazott: a mostani humánerőforrás-krízis kellős közepén az intézményvezetők nincsenek olyan helyzetben, hogy megtiltsák a hálapénz átvételét. Ha pedig a jogalkotó megtiltja, akkor adjon pénzt az egészségügyi dolgozók bérrendezésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.