Közélet

Növelni kellene az uniós kohéziós alapokat a Jobbik szerint

Növelni kellene az uniós kohéziós alapokat a Jobbik szerint

2012. június 7., csütörtök
Növelni kellene az uniós kohéziós alapokat a Jobbik szerint

Szegedi Csanád szerint az uniós tervekkel ellentétben nem szabad csökkenteni a kohéziós alapokra szánt forrásokat, mert ez a közép-kelet-európai régió teljes leszakadásához vezethet és létrejönne a többsebességes Európa. A jobbikos európai parlamenti képviselő erről csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

Az ellenzéki politikus szerint az alapok csökkentésével gazdasági, fejlesztési szakadék jönne létre Európa tagállamai között, amely "bebetonozná a nyugat-európai államok versenyképességi előnyét".

Szegedi Csanád

hangsúlyozta: a Jobbik ezzel szemben inkább növelné a kohéziós alapokra fordítandó forrásokat, ráadásul az eddigi infrastrukturális fejlesztések és környezetvédelem mellett elsősorban munkahelyteremtésre fordíttatná azokat. Hozzátette: a jelenlegi kettőből az egyik európai parlamenti épület bezárásával 50-60 milliárd forintot lehetne megspórolni, amit a kohéziós alapba lehetne utalni. Az ellenzéki párt emellett azt is szeretné, ha a kohéziós pénzek pályázatainál csökkenne a szükséges önrész mértéke a jelenlegi minimum 15 százalékról 5 százalékra. Szegedi Csanád arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban "súlyos támadások" érték Magyarországot az EU irányából, és "sokszor felmerült a gyanú, hogy a támadások előkészítésében az európai parlament MSZP-s képviselői is szerepet játszottak". Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelentek szerint "most

Göncz Kinga

esetében merült fel a gyanú, hogy azért lobbizott európai parlamenti képviselőknél, hogy támadják Magyarországot". A Jobbik szeretné, ha Göncz Kinga minél hamarabb tisztázná a szerepét és ha bebizonyosodnak az állítások, akkor mondjon le a képviselői mandátumáról - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.