Közélet

Munkáspárt kontra EMI - tiltakozás a szegedi ifjúsági tábor ellen

Munkáspárt kontra EMI - tiltakozás a szegedi ifjúsági tábor ellen

2012. június 26., kedd
Munkáspárt kontra EMI - tiltakozás a szegedi ifjúsági tábor ellen

A Munkáspárt Csongrád megyei szervezete tiltakozik az Egyesült Magyar Ifjúsági tábor szegedi megtartása ellen. A tábort nem fasiszta, hanem szélsőséges nacionalista, de semmiképpen sem hazafias tábornak tartják, ami annak programjából is kiderül.

Fogarasi Zsuzsanna

, a Munkáspárt megyei elnöke sajtótájékoztatón hangsúlyozta, itt nem az anyaország és a határon túli magyarok közös kulturális rendezvényéről van szó.

Illyés Gyula

gondolatait idézte: „Patrióta, aki jogot véd, nacionalista, aki jogot sért.” A nacionalizmus mindig a nemzeti öntudat hiánya. A hazafias érzések nem keverendők össze semmiféle szélsőséges megnyilvánulással, hangsúlyozta az elnök asszony. A Munkáspártot elsősorban az általuk szélsőségesnek ítélt témaválasztás zavarja, és egyes zenekarok fellépése. Ők ezeket nemzetin túlinak ítélik meg. Kérdésünkre, hogy akkor a Munkáspárt tulajdonképpen egyetért a szerbiai szélsőjobb (Obraz) és szélsőbaloldal (AFANS) egyesületek nézetével, akik eddig is a tábor betiltását kezdeményezték, Fogarasi tagadta, hogy bármi közük is lenne ezekhez a radikális csoportokhoz. A párt nem ért egyet sem a szerb, sem a szlovák, sem a román nacionalistákkal. Szerintük egy kalap alá tartoznak a szélsőséges szerb nacionalista szervezeteket a magyarországival, amelyik a tábort szervezi, ilyképpen semmi különbség nincs közöttük. Egy magát tisztességes patrióta érzelmű embernek valló magyar, szerb vagy bármilyen más nemzetiségű polgár szélsőséges nézetekkel nem érthet egyet, véli a párt megyei elnöke. Fogarasi szerint ma nem feltétlenül arról kellene beszélnünk, hogy jobboldal vagy baloldal, az igazi kérdés inkább az, hogy imperialista ellenes, kapitalista ellenes vagy a tőke pártján áll, illetve szélsőséges vagy nem szélsőséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.