Közélet

Magyar hegymászókat mentettek Ausztriában

Magyar hegymászókat mentettek Ausztriában

2012. június 10., vasárnap
Magyar hegymászókat mentettek Ausztriában

Szerencsésen rátalált eltévedt magyar hegymászók egy csoportjára vasárnap az osztrák Alpokban a hegyimentő-szolgálat - jelentette az osztrák közszolgálati rádió (ORF).

A kilenc alpinista után vasárnap délelőtt kezdték el a kutatást a Hochkönig-masszívum térségében Salzburg tartományban. Hárman végül saját erejükből eljutottak egy pihenőházig, két hegymászóra délben találtak rá. A csoport többi négy tagját kora este találták meg, kimerült állapotban. Egy női alpinistát hordágyon vittek le a völgybe. A keresést nehezítette a köd és az eső, és a négyfős csoport esetében az is, hogy először téves koordinátákat adtak meg a hegyi mentőknek. Az időjárási viszonyok miatt helikopterrel nem tudtak a terület fölé repülni. A kutatásban 35 hegyi mentő vett részt. A csoport a Königsjodler mászóúton indult el szombaton a Hochkönig meghódítására. A mentőszolgálatot egy pihenőház gondnoka értesítette vasárnap délelőtt. A gondnok szombat este még látta a csoportot tábort verni a mászóúton. Miután vasárnap erősen megváltozott az időjárás, köd keletkezett, esett és havazott is, a férfi riasztotta a hegyi mentőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.