Közélet

Július 1-től működik Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv

Július 1-től működik Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv

2012. június 22., péntek
Július 1-től működik Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv

Az új hivatal feladata gondoskodni a megváltozott munkaképességűekről

2012. július 1-ével egy hivatallal, a Rehabilitációs Szakigazgatási Szervvel bővül a Kormányhivatal. A tizenhetedikként csatlakozó új hivatal átveszi a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság által korábban egészségkárosodáson alapuló ellátásban részesülő ügyfelek nagy részét.

A szervezet központja Szegeden, a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság épületében lesz, ott ahol eddig is intézték a megváltozott munkaképességűek ügyeit. De ezen kívül a hódmezővásárhelyi, illetve makói Munkaügyi Kirendeltségeken illetve a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság hódmezővásárhelyi kirendeltségén is várják a munkatársak ügyfeleket. Akik az elmúlt években rokkantsági, - baleseti rokkantsági nyugdíjban, rendszeres szociális járadékban, átmeneti járadékban részesültek idén már rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást kapnak, és amennyiben nem töltötték még be a nyugdíjkorhatárt az új hivatal ügyfélköréhez fognak tartozni. Ide fognak tartozni továbbá azon ügyfeleink is, kiknek korábban a Nyugdíjbiztosító rehabilitációs járadékot állapított meg. A hivatalhoz tartoznak majd az Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal I. fokú orvosi bizottságai is, kik jelenleg a betegeket vizsgálják felül, illetve a munkaügyi központ azon ügyfelei is, kik a bizottság által megállapított megváltozott munkaképességű személyek. Vagyis az új hivatal a megváltozott munkaképességű személyek gondozásában teljeskörűen fog eljárni az egészségi állapot megállapításától a foglalkoztatási rehabilitációig. A Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv munkatársai megtalálhatóak lesznek a hódmezővásárhelyi, illetve makói Munkaügyi Kirendeltségeken illetve a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság szegedi, és hódmezővásárhelyi ügyfélszolgálatainál. Természetesen a Kormányablakok a jövőben is várják azon ügyfeleiket kik megváltozott munkaképességűek, és ügyeiket egyszerűen, gyorsan, könnyen megközelíthető helyen, a város központjában szeretnék intézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.