Közélet

Ezrével záporoztak a nyilak Ópusztaszeren + FOTÓK

Ezrével záporoztak a nyilak Ópusztaszeren + FOTÓK

2012. június 30., szombat
Ezrével záporoztak a nyilak Ópusztaszeren + FOTÓK

Ezernél is több nyíl szelte a levegőt Ópusztaszeren: a bódító hőség ellenére is rengeteg hagyományőrző látogatott ki a Nyílzápor nevű rendezvényre, hogy egy közös lövéssel emlékezzenek meg a pozsonyi csatáról.

Több mint 1100 évvel ezelőtt, 907-ben zajlott le a kor egyik legnagyobb, legjelentősebb ütközete, mellyel a magyarok bebiztosították helyüket a Kárpát-medencében. E jeles eseményre emlékeztek meg Ópusztaszeren, ahol 1250 íjász állt csatasorba, majd közösen nyílzáport zúdítottak a mező túlsó végén felsorakozott, képzeletbeli ellenségre. A hagyományőrzőket nem rettentette el a hőség: sokan tetőtől talpig korhű, szőrmés viseletet öltöttek az eseményre. A látványos, már-már tradicionálisnak mondható lövés mellett íjászbemutatókkal, hadi táborral, kézművesvásárral és színes előadásokkal is várták az érdeklődőket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a VI. Íjásztalálkozó - Nyílzápor 2012 elnevezésű rendezvényen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.