Közélet

Az MDF jogutódja ismét több milliót bukott

Az MDF jogutódja ismét több milliót bukott

2012. június 6., szerda
Az MDF jogutódja ismét több milliót bukott

A Fővárosi Törvényszék elutasította az MDF utódszervezete, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) kártérítési keresetét, amelyet a párt egykori elnöke, Dávid Ibolya és volt frakcióvezetője, Herényi Károly ellen nyújtott be - írja a Magyar Hírlap.

A lap szerdai száma ismerteti: a JESZ

Dávid Ibolyától

több mint 76 millió forint vagyoni kár megtérítését kérte, miután vizsgálata során arra jutott, hogy a volt elnök korábban több, a párt számára előnytelen szerződést kötött. Ezek között szerepelnek a 2010-es választásokkal kapcsolatos megbízási és vállalkozási kontraktusok, amelyek vagy nem teljesültek, vagy a piaci árnál lényegesen magasabban köttettek. Az első fokon eljáró bíróság azonban nem találta megalapozottnak a keresetet, tekintettel arra, hogy a kérdéses szerződéseket a felperes máig érvényesnek tekinti, és határidőn belül nem támadta meg. Ezekben ráadásul az alperesek nem voltak szerződő felek - érvelt a bíróság, amely arra kötelezte a JESZ-t, hogy tizenöt napon belül Dávidnak és

Herényinek

is fizessen meg 1 millió 250 ezer forint perköltséget. A JESZ már a második kártérítési perét bukja el - emlékeztet a lap -, miután márciusban az MDF színeiben az Európai Parlamentben mandátumot szerzett

Bokros Lajos

ellen benyújtott keresetét is elutasította a Fővárosi Törvényszék. A JESZ Bokrostól 53 millió forintos vagyoni és 35 milliós nem vagyoni kártérítést követelt, ehelyett ötmillió forint perköltség megfizetésére kötelezték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.