Közélet

Újabb menekülthullám érkezhet Európába

Újabb menekülthullám érkezhet Európába

2012. május 13., vasárnap
Újabb menekülthullám érkezhet Európába

Újabb, Észak-Afrikából induló menekülthullámra figyelmeztette Európát a hét végén Rómában tárgyaló líbiai külügyminiszter.

"A helyzet romlásától tartunk az illegális bevándorlás tekintetében" - idézte

Asúr ben Hajál

szavait az ANSA olasz hírügynökség. A miniszter jelezte Olaszországnak és az Európai Uniónak (EU), hogy a problémával foglalkozni kell. Olasz kollégája, Giulio Terzi EU-programot sürgetett a bevándorlási probléma megoldására, s közölte, hogy hétfőn Brüsszelben beszélni szándékozik erről. "A bevándorlás égető kérdés, amellyel Európának foglalkoznia kell" - mondta. Szombaton 23 tunéziai menekült, köztük egy kiskorú érkezett a szicíliai Mazara del Vallóba. A parti őrség már a parttól mintegy 12 mérföldre észrevette őket. A 12 méter hosszú bárkát megérkezése után lefoglalták. Az elmúlt héten már két menekültcsónak érte el a partokat. Máltára is érkeztek a hét végén afrikai bevándorlók. Két hajó összesen 95 emberrel ért partot a földközi-tengeri szigeten. Szomáliából és Eritreából jöttek, sok nő és gyerek volt köztük. A rendőrség felvette az adataikat, és egy fogadótáborban helyezte el őket - közölték a hatóságok. Több más, menekülteket szállító csónakot, hajót is észleltek Málta közelében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.