Közélet

Tízezres tömegre számít a Jobbik szombaton

Tízezres tömegre számít a Jobbik szombaton

2012. május 11., péntek
Tízezres tömegre számít a Jobbik szombaton

A Jobbik tízezres nagyságrendű tömeget vár a szombat délutánra, Budapestre tervezett "vonulásos tüntetésére", amellyel az elmúlt évek "brutális megszorításai" ellen tiltakoznak - jelentette be Z. Kárpát Dániel pénteki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus elmondta: a délután 3 órakor kezdődő tüntetés az MSZP Jókai utcai székháza elől indul. Itt

Z. Kárpát Dániel

és

Morvai Krisztina

, a párt európai parlamenti képviselője mond beszédet. Ezt követően a résztvevők átvonulnak a Fidesz Lendvay utcai székháza elé, ahol

Sneider Tamás

alelnök és

Vona Gábor

pártelnök szólal fel. Z. Kárpát Dániel azt mondta, a Széll Kálmán Terv 2.0 túltesz a Bokros-csomag megszorító hatásain és egy "időzített bomba, amely évtizedes kihatással is lehet nem csak a gazdaságra, hanem akár a népesedésre is". Hozzátette: a 600 milliárdos csomag családonként 250 ezer forint pluszterhet jelent évente. Az ellenzéki politikus kitért arra, hogy a szombati rendezvényre az egész országból érkeznek szimpatizánsok, és az esemény egy tüntetéssorozat első állomása. A folytatásról ugyanakkor a szombati tüntetésen résztvevők számának és a kormányzati reakciónak a függvényében dönt a Jobbik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.