A Klauzál térre költöző, az Agrármarketing Centrum támogatásával megvalósuló Gasztroudvarban a finomabbnál finomabb, száz százalékosan magyar élelmiszerek mellett kóstolhatnak pálinkát és bort is a vendégek, sőt lehetőség nyílik a házilag készített, kézműves sörök ízvilágának megismerésére is. A Szent Pétör Serpenyője néven futó vállalkozás nemcsak rendkívül ízletes ételeivel, de szokatlan nevével is felhívja magára a figyelmet, odacsalogatja az éhes ínyenceket.
A névadásnak külön története van, erről
Péter Ferenc
tulajdonost faggattuk. Az ÁNTSZ-nél történt egy elhallás, amikor a kedves – nyilván nem túl figyelmes – ügyintéző félreértette a Péter Ferenc nevet, és rezzenéstelen arccal beírta a Szent Pétert. A hivatalos levelet is erre a névre állították ki, így hát a tulajdonos megtartotta. A név azóta fogalommá vált Szegeden, valóságos védjegy. A falatozóra jellemző a zsiradék nélküli sütés, amit a Székelyországból beszerzett – a maga nemében egyedülálló – hatalmas, egyedi tervezésű, 75-80 kilós, 25-30 literes űrtartalmú öntöttvas serpenyőknek köszönhetnek. Minden ételt frissen készítenek el, csupán annyi zsiradékon, amennyit a húsok vagy a bepácolt ételek kiengednek magukból. Messze híres a Péter Feri-féle házi hurka és kolbász, amiért a szakács nem restell egészen Békésszentandrásig elmenni. Ott él az a hentes, aki ugyancsak szívügyének tekinti a vendéglátást, ezért kizárólag nála vásárolják a Rusz-féle disznóságokat. A disznótoros ínyencségek receptjét a hentes hétpecsétes titokként őrzi. Ami egyedül biztos, az az, hogy van bennük só meg bors. Nyilván jó alapanyaggal dolgozik, azért is tud folyamatosan állandó minőséget biztosítani. Ez a mai világban nagyon fontos, mondja Péter Ferenc hogy hétfőn, két hét múlva és 6 hónap után is ugyanolyan minőségben le tudja szállítani a megrendelt mennyiséget. Hiába csinálnak az emberek nagyszerű dolgokat egyszer-kétszer, ha azt később nem tudják megismételni, és trükközések nélkül képtelenek tartani a minőséget.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.