Közélet

Szeged Szépe kerestetik - határidő csütörtök!

Szeged Szépe kerestetik - határidő csütörtök!

2012. május 30., szerda
Szeged Szépe kerestetik - határidő csütörtök!

Idén is keresik Szeged Szépét! Dél-Alföld legnívósabb szépségversenyére az ország bármely pontjából, sőt még határon túlról is várják a fiatal hölgyeket, jelentkezni május 31-ig, azaz csütörtökig lehet.

Híresen szépek a magyar lányok, a legszebbek közöttük pedig Szegeden élnek – tartja a mondás. Nem csoda tehát, ha a régió legjelentősebb szépségversenyét is a Tisza-parti városban rendezik meg. A Szeged Szépe szépségkirálynő-választás 2008-ban került először megrendezésre, a korona idén is a legszebb főt keresi. Feliratkozni nem csak a helybélieknek lehet: a verseny szabályzata alapján az országból bárhonnan lehet jelentkezni, emellett a külföldön élő magyarok, továbbá a Szegedi Tudományegyetem külföldi hallgatói és Szeged testvérvárosaiból is indulhatnak a versenyen.

A szépek legszebbjei

„Bár a rendezvényre az ország minden pontjából érkeznek jelentkezők, mi elsősorban a szegedi lányokat szeretnénk bíztatni: legyenek bátrak” – árulta el portálunknak Gera Gábor, a rendezvény főszervezője. 16 és 30 év közötti lányok jelentkezhetnek a megmérettetésre, ehhez a

rendezvény honlapján

kell kitölteniük egy kérdőívet. Tavaly 74 lány jelentkezett az előválogatóra, az eddigi érdeklődés alapján idén többet jósolnak a szervezők. „Az első válogatást július elsején tartjuk a Novotelben. A lányok itt fürdőruhában mutathatják meg magukat, elbírálásukat szakmai zsűri – koreográfusok, tánctanárok, divatban jártas emberek – végzi el” – emelte ki a szervező. A külső mellett a lányok kommunikációs készségét is felmérik, mely nagyrészt a motivációjukat, jövőképüket taglalja, valamint pár kérdést feltehetnek Szegedről is. Az előválogatás után 18 szerencsés lány kerül a döntőbe, akiknek öt hónapig különböző programokat szerveznek: ott lesznek a Szegedi Ifjúsági Napokon és a Balaton Soundon, valamint részt vehetnek Forma 1 hazai futamán is. 2011-ben a döntős lányokat Görögországba, Zakynthos szigetére is elvitték, ahol tengerparti fotózáson vehettek részt. „Az utóbbi években egy igen nívós szépségversenyt építettünk fel, a színvonalat idén sem szeretnénk alább adni. A zsűri tagjait is olyan emberek alkotják, akik mind szakmailag, mind társadalmilag elismertek, így téve hitelessé ezt a rendezvényt” – emelte ki Gera Gábor. Egy döntős szépség sem mehet haza üres kézzel: az utazásokon és koncertélményeken túl értékes ajándékokat, fürdőruhákat kap minden lány. A dobogós helyezést elértek emellett több tízezer forintos vásárlási utalványokkal gazdagodhatnak, a győztes pedig idén is egy speciálisan ez alkalomra készített, 14 gyémántot tartalmazó fehérarany gyűrűt kap jutalmul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.