Közélet

Répássy: az új Btk. 2013 nyarán lépne hatályba

Répássy: az új Btk. 2013 nyarán lépne hatályba

2012. május 26., szombat
Répássy: az új Btk. 2013 nyarán lépne hatályba

Az új büntető törvénykönyvet (Btk.) várhatóan az általános vita június végi lezárását követően fogadhatja el az Országgyűlés, és egy évvel később lépne hatályba - mondta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára szombaton Balatonalmádiban, a XI. Magyar Jogászgyűlésen.

Elmondta, az új polgári törvénykönyv (Ptk.) tervezetét szintén júniusban tárgyalja majd a parlament, és várhatóan az őszi ülésszakon fogadhatják el. Így ez az új kódex is az egyéves felkészülési időt követően léphet hatályba, várhatóan 2013 késő őszén. Az államtitkár szerint a jogi segítségnyújtás, a kirendelt védői rendszer - amelyet az alkotmányból következő állami szolgáltatásként definiált - jelenleg válságjeleket mutat Magyarországon. Úgy vélte, hogy a rendszeren változtatni kell, amelyhez az ügyvédi kamara és az igazságszolgáltatási szervek segítségét kérte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.