Közélet

Modern úszóház, és nem „diszkóhajó” lesz az átkeresztelt Békéből + FOTÓK

Modern úszóház, és nem „diszkóhajó” lesz az átkeresztelt Békéből + FOTÓK

2012. május 9., szerda
Modern úszóház, és nem „diszkóhajó” lesz az átkeresztelt Békéből + FOTÓK

A szegedi Tisza-partra alig egy hónapja költözött ki a megújult Béke úszóház. A szokatlan formájú, modern felépítménybe hol diszkót, hol csak egy új zajforrást képzeltek bele az arra járók. Portálunk felkereste a tulajdonosokat, akik készséggel beszéltek terveikről, melyekből a folyópart és a város egy új látványossága körvonalazódott ki.

Alig másfél hónapja, hogy a teljesen újjáépült úszóház

ismét kikötött

a régi helyén. A part felől ugyan nem sokat látni még, de lázas munka folyik a „fedélzeten”, miközben a városlakók egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak az úszóház felé. Diszkó már van elég a városban, és azokat sem lehet megtölteni, de itt vannak az úszóházak, ahol létezik egy negyven éve a vízi életet elkezdő társadalom. A fiataloknak viszont nincs egy olyan hely, ahol a víz közelsége mellett a város gyönyörű látványa fogadná őket – fogalmazott az úszóházat üzemeltető Tisza Dokk Kft. egyik tulajdonosa elmondva azt is, hogy talán sokáig „Béke”-ként emlegethetik majd őket, de a tulajdonosok a 2012-es trendbe illeszkedve keresztelték át úszóházukat. Az új generációval egy teljesen újfajta vízi életet szeretnének megkedveltetni: a napi kávézást, a baráti kártyázást, a divatbemutatókat, a színielőadásokat, a közös meccsnézést, és mindezt úgy, hogy közben a jó levegő, a folyó karnyújtásnyira van tőlük. Tíz-húsz éve teljesen mások voltak a szokások, melyek talán egy kicsit zárttá teszik a többi úszóházat. A Tisza DOKK pedig már az új kor kívánalmainak, de egyben minden korosztálynak szeretne egy másfajta vízközeli élményt nyújtani. Ide bárki betérhet majd, sőt a folyó melletti napozás, tusolás is lehetséges lesz.

Hajósklub, bisztró és pecázás

Az úszóház kikötőrészén már számos csónakot és motoros hajót lehet látni. Itt nem is a mennyiség vagy épp a minőség dominál majd, hanem egy igazi baráti társaságot, egyfajta hajósklubot szeretnének kialakítani, sőt a pecások is megtalálják majd a megfelelő helyet, és szinte a Tisza közepéből húzhatják ki a zsákmányukat. Mediterrán jellegű konyha is várja a betérőket – mely a hagyományos értelemben vett bisztrónál magasabb fokozatú, de az étteremnél lazább lesz –, a modern kor könnyű ételeivel, salátákkal, grillekkel, többféle olasz pennével és az elmaradhatatlan halászlével. Megtudtuk azt is, hogy lehetőség lesz a saját grillezésre, főzőcskézésre, sütögetésre, bográcsozásra, születésnapok, névnapok, esküvők, bankettek megrendezésére is felkészült a hely. Akár egy üzleti találkozó, egy baráti összejövetel is megtartható majd a fedélzeten, miközben a Tisza öleli körül a folyó felé szinte nyitott belső teret. A tulajdonosok szeretnék, ha a folyóparton zajló városi rendezvényekbe is szervesen bekapcsolódhatna az úszóház, például az államalapítás ünnepén a fedélzetről csodálatos látvány lehet a tűzijáték, de a halászléfesztivál programsorához is csatlakoznának.

Sajtótájékoztató, divatbemutató és színház a folyón

Látogatásunkkor tapasztalhattuk, a belső teret úgy alakították ki, hogy lehetőséget nyújtson akár egy sajtótájékoztató vagy egy üzleti megbeszélés megtartására úgy, hogy a résztvevők a természethez közel, de mégis a belvárosban érezhessék magukat. Külön VIP szoba várja az üzleti-családi-baráti programra érkezőket. Itt a „fal” rácsos kialakítása is a nyitottságot, a természet közelségét, de ugyanakkor a diszkrét elvonulást nyújtja. A hajókikötő pedig szinte kínálja magát egy-egy divatbemutató kifutójául, melyet akár a partról is bárki megtekinthet, a tágas belső térben pedig színházi előadások is helyet kaphatnak. Alkalmanként neves bárzongoristák játékának hangját viszi majd a víz, miközben a vendégek Szeged egyik legszebb naplementéjét élvezhetik. Sokunknak a Tisza-part lépcsősora egyet jelent az állandó szeméttel, az üvegtörmelékkel. Az üzemeltetők nemcsak a hajóhíd környékét, hanem a part közeli részét is tisztán fogják tartani, hiszen a vendégeket kulturált, tiszta környezettel is szeretnék mind nagyobb számban idecsábítani.

Nyitás június közepén – 2012 a próba éve

Ottjártunkkor a konyharész kialakítása, a gépészeti szerelések folytak, és lassan kialakult már a belső tér. A tulajdonosok hamarosan igényes bútorokkal, pamlagokkal, asztalokkal, növényekkel teszik még otthonosabbá az úszóházat. Rengeteg időpontot lekötöttek már a Tisza Dokknál, újabb és újabb ötletekkel keresik meg az úszóházat, melyeket igyekeznek beépíteni a programkínálatba. A tulajdonos kiemelte, hogy nem terveznek négy évszakosra az úszóházat, ezért csak októberig lesznek majd nyitva. Elmondták, hogy a munkánk igazából majd jövőre érik be. A nyitás a tervek szerint június közepén várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.