Közélet

Minden vásárhelyi épületen loboghat a zászló a nemzeti ünnepeken

Minden vásárhelyi épületen loboghat a zászló a nemzeti ünnepeken

2012. május 5., szombat
Minden vásárhelyi épületen loboghat a zászló a nemzeti ünnepeken

Nemcsak a közintézményeken, de a város valamennyi ingatlanán magyar zászló loboghat 2014. március 15-től, a nemzeti ünnepeken. Az alföldi város önkormányzata ehhez segítséget is nyújt: igény esetén a város a zászlót és annak felszerelését is ingyenesen biztosítja - tájékoztatott Göbl Vilmos önkormányzati sajtóreferens.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata arra kéri a város valamennyi polgárát, hogy 2014. évtől, a nemzeti ünnepeken tűzzék ki a magyar zászlót ingatlanjukon. Erről a város csütörtöki közgyűlésén

Kovács László

fideszes önkormányzati képviselő egyéni indítványára született döntés. Az önkormányzat a lobogózáshoz segítséget is nyújt: igény esetén – a Magyarország Alaptörvénye I. cikkének (2) bekezdésében meghatározott – és az önkormányzati tulajdonú szociális foglalkoztatóban készült nemzeti színű lobogót, illetve annak felszerelését is ingyenesen biztosítja minden kérelmező számára. 2014-től így nem csupán a közintézményeken, de valamennyi ingatlanon Hódmezővásárhelyen készült nemzeti zászló loboghat március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án. "Ki kell szabadítani a nemzeti jelképeinket az elmúlt rendszer elnyomásának, üldözésének árnyából, és a szélsőséges, nacionalista, kirekesztő politikai törekvések kisajátításából. Sok vita lehet közöttünk, de egy dologban egyet kell értsünk: magyarok vagyunk, a nemzeti zászló a mi országunkat, a mi nemzetünket jelképezi" - mondta el

Lázár János

polgármester az ülésen. Bár a képviselő-testületi vita során a Jobbik egyik helyi képviselője kezdetben nem támogatta az indítványt, és az MSZP képviselője is ellenérveket hozott, végül egyhangú döntés született.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.