Közélet

Mesebárka – sétahajózás gyerekműsorokkal a Tiszán + FOTÓK, VIDEÓ

Mesebárka – sétahajózás gyerekműsorokkal a Tiszán + FOTÓK, VIDEÓ

2012. május 17., csütörtök
Mesebárka – sétahajózás gyerekműsorokkal a Tiszán + FOTÓK, VIDEÓ

Mesebárkává változik hetente kétszer a Danuvia sétahajó, négy szegedi társulat színvonalas produkciókkal szórakoztatja a családokat a hangulatos hajóút alatt. A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ezzel az új programsorozattal szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a Tisza valóban Szeged főutcájává változzon.

Május 24-étől csütörtökönként és péntekenként fut ki a szegedi hajóállomásról a Mesebárka, vagyis a Danuvia sétahajó. S miközben a Boszorkány-szigetig, majd a Bertalan hídig hajókázhatnak az utasok, a hajó földszintjén gyermekprogramokkal szórakoztatják a családokat. „Szerintem minden szegedinek az az érdeke, hogy megteljen élettel a Tisza, és ne csak egy jelmondat legyen, hogy a folyó a város főutcája. Ennél szebb rendezvényhelyszínt, mint a Tisza folyón közlekedő sétahajó, keresve sem találhattunk volna. Reméljük, hogy Szeged turisztikai vonzerejét növelni tudjuk ezzel a kezdeményezéssel” – fogalmazott

Sódar István

. A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, a gyerekek az egyik célcsoportjuk, igyekeznek számukra színvonalas programokat szervezni. A nyári szünidő beköszöntével pedig még nagyobb jelentősége van a nekik szóló rendezvényeknek. „Azt szeretnénk, hogy a hajó fedélzete megteljen gyerekzsivajjal, ezért szervezünk elsődlegesen nekik előadásokat” – mondta. A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. nyitott arra is, hogy a későbbiekben a nagyobbaknak is szervezzenek programokat, most első lépésként a családokat szerették volna megszólítani.

A Mesebárka csütörtökönként 10 órakor, míg pénteki napokon 17 órakor fut ki a szegedi hajóállomásról – tájékoztatott Németh Ildikó értékesítési- és marketingvezető. Az egyórás hajóutat 30-40 perces gyermekműsor színesíti, és összesen négy szegedi társulat lép fel, hetente váltva egymást. Aki többször hajókázna a Mesebárkán, mindig más programmal találkozhat a Szegedi Miniszínház, a Csiga Duó, a Peter & Pan Duó, illetve a Grimm-Busz Színház előadásában. Németh Ildikó elmondta, a jegyárakat úgy alakították ki, hogy az magában foglalja a hajókázást és a műsort egyaránt. A három éven aluli gyermek számára ingyenes a program, 14 éves korig 1450 forintot kell fizetni, míg a felnőtteknek 1950 forintot. A csoportok kedvezményt is kapnak, minden tizedik fő után egy jegy ingyenes. Jegyek az IH Rendezvényközpontban válthatók, illetve indulás előtt a hajón, ám a korlátozott létszám miatt érdemes a jegyeket előre megváltani. Bővebb információ a 62/423-638-as telefonszámon kérhető. http://www.youtube.com/watch?v=Z4VdK4LIULw&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.