Közélet

Martonyi: "Sorsfordító időket" él Európa

Martonyi: "Sorsfordító időket" él Európa

2012. május 8., kedd
Martonyi: "Sorsfordító időket" él Európa

Martonyi János külügyminiszter szerint csak az ifjúság bevonásával lehet kiutat találni a jelenlegi helyzetből, amikor "sorsfordító időket" él Európa, hiszen az ő eszméik nélkül a következő 50-60 év nem lehet sikeres.

A tárcavezető az Alpbach Magyarország rendezésében az ifjúság jövőjéről tartott keddi konferencián azt mondta, érdemes megvizsgálni, miért vannak jelen olyan nagy számban a fiatalok a szélsőséges pártokban. Ugyan megpróbálhatnak kilépni a jelenlegi pártstruktúrából, de az már probléma, ha le akarják rombolni a rendszert, és "nem akarnak építeni" - mutatott rá. Véleménye szerint ennek az eredménye a neonáci Arany Hajnal és a radikális baloldali pártok előretörése is a hétvégi görög választásokon. Ugyan válság idején mindig markánsabbak ezek a jelenségek, de nem a válság az egyetlen ok - mondta. Hozzátette: a válságból azonban mindenképpen ki kell jutni, és "az igazságot kell keresni".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.