Közélet

Majális a Ligetben a SZEGEDmával (FRISSÍTVE) + FOTÓK, VIDEÓ

Majális a Ligetben a SZEGEDmával (FRISSÍTVE) + FOTÓK, VIDEÓ

2012. május 1., kedd
Majális a Ligetben a SZEGEDmával (FRISSÍTVE) + FOTÓK, VIDEÓ

Igazi nyári kánikula köszöntött ránk május 1-jén is! Az újszegedi ligetben tetőpontjára ért a majális. A SZEGEDma.hu is kitelepült Újszegedre, mint mindig, most is ot vagyunk a dolgok sűrűjében!

Délelőtt 10 óra óta szerkesztőségünk kitelepült stábja is jelen van. Remek a hangulat, zajlanak a programok, nagyon nagy az érdeklődés. Látogasson el Ön is sátrunkhoz, ismerje meg munkatársainkat, virslivel, hűsítővel várjuk!

13.30:

Miután elfogyasztottuk a sör-virsli "koktélt", körbenéztünk az árusok sorfalai közt, hogy mire is számíthat egy szegedi a ligetben s magunkkal vittük az egyik éhen maradt barátunkat is (a következő virsliadag épp forrásban volt) . Ragaszkodtunk a hagyományokhoz és ettünk egy kis kolbászt, ittunk egy sört, vettünk vatta cukrot és megnéztük a lufikat is. A sült kolbászból 500 forint volt 10 deka, 1140 forintot fizettünk, két magyar sörrel öblíthettünk 800 forintért, majd az egyik hölgykollégánkat megajándékoztuk egy 400 forintos vattacukorral és két kávét is hoztunk 400 forintért a dolgozó kollégáinknak.

14.00: Már 11 óra körül komoly mozgásban, igazi hömpölygésben lehetett része a kilátogatóknak. A tömeg kettő óra körül kissé elcsendesült, az ebéd utáni szieszta lett most a főszereplő. Sokan választották a régi időkre emlékeztető, fűben fekvő "majálisérzést". Pokrócokat, hideg élelmet hoztak magukkal a piknikezők. Masáné Kis Anikó most először települt ki családjával, épp a nagyi ölében huncutkodott két éves kisfiuk. "Reggel jöttünk és amíg időnk engedi maradunk, hoztunk magunkkal hideg élelmet, de megengedtünk magunkat néhány korsó sört is, nyaralni nem igen járunk, így május elsején kicsit eleresztjük magunkat" - mondta el nekünk az anyuka.

Civilek és pártok a munka ünnepén

Több civil szervezet és a politikai pártok is képviseltetik magukat. A bal oldali szekcióban érdekes kép rajzolódott ki - amolyan nagykoalíciószerű. Az MSZP nagysátra mellett a Szolidaritás és a Demokratikus Koalíció standja áll, majd a kézbesítők szakszervezetéjé. A Munkáspárt sátrát is megtaláltuk - igaz kissé nehezen - újságokat függesztettek ki standjuk elé. A Fidesz a liget elején fogadta gulyáslevessel szimpatizánsait, az MSZP virslivel etette meg barátait, az LMP paprikás krumplit főzött, a Jobbik babgulyást hozatott. Civil szervezetek is színesítik a majálist. A Napos Oldal Alapítványnál ki lehetett próbálni egy kerekesszékes akadálypályát, ami csak nekünk akadálypálya, a mozgáskorlátozottak minden nap így közlekednek. A Tappancs Alapítvány standján pedig a terápiás kutyákat is lehetett dögönyözni. Közben a színpadon már az ifjú táncosok fellépésein tapsolhatnak a szülők és a hozzátartozók. 15.00: Üde színfoltja lett a majálisnak két, hát finomabb kifejezéssel csavargónak titulálható polgár, akik a különszámot adtak a színpad előtt, miközben odafönn csinos lányok ropták. Ötperces "fellépésükkel" több nézőjük lett, mint a színpadi produkciónak. Lerakott kalapjukba össze is jött a következő üveg borra való. Az üde szórakozás után elmentünk játszani - persze csak úgy a képzeletünk mezején. Először a gyerekeknek kedveskedtünk egy ugrálóváras érzéssel, ahol 5 percet árultak 500 forintért. Lőttünk a céllövöldébe 200 forintért golyónként, majd családi dodzsemezéssel ütöttük tovább a szórakozás pergődobját. Öt zseton 2500 forint. Végül a felnőttes Extreme nevű óriáshintára is felkéredzkedtünk 1000 forintos áron koponyánként. http://www.youtube.com/watch?v=dB4uVZZp_HM 16.00: A SZEGEDma.hu újságírói lassan elhagyják a helyszínt. Hamarosan képes riportot és egy pártkörképet is olvashatnak majd a majálisról portálunkon. Standunk 17 óráig még látogatható, néhány pár virsli még maradt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.