Közélet

Ma van az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője

Ma van az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője

2012. május 22., kedd
Ma van az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője

Ma este (helyi idő szerint szerdán 0 órától) rendezik az 57. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét Bakuban, Azerbajdzsán fővárosában; a Magyarországot képviselő Compact Disco tizenötödikként adja elő Sound of Our Hearts című dalát.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által 1956 óta minden évben megszervezett versenyben idén 42 ország előadói indulnak: 18-18 lép fel az elődöntőkben (a második elődöntőt csütörtök este, helyi idő szerint pénteken rendezik), közülük tíz-tíz jut a szombati (helyi idő szerint vasárnapi) fináléba, ahol még hat kiemelt ország is szerepel. Az elektronikus zenét játszó Compact Disco zenekar azzal vívta ki a jogot a részvételre, hogy februárban megnyerte a magyarországi válogatóversenyt. Országonként egy ötfős szakmai zsűri pontoz, másrészt az utolsó dal elhangzása után negyedórán keresztül a tévénézők is szavazhatnak telefonon, illetve sms-ben. Az egyes országok szavazói nem voksolhatnak saját fellépőjükre. A két elődöntőt, valamint a döntőt a Magyar Televízió élőben közvetíti. Az Eurovíziós Dalfesztivált idén azért rendezik Bakuban, mert tavaly a düsseldorfi versenyen egy azeri duó, Ell és Niki győzött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.