Közélet

Lámpákat osztottak a rendőrök a vétkes kerekeseknek + VIDEÓ, FOTÓK

Lámpákat osztottak a rendőrök a vétkes kerekeseknek + VIDEÓ, FOTÓK

2012. május 15., kedd
Lámpákat osztottak a rendőrök a vétkes kerekeseknek + VIDEÓ, FOTÓK

Kerékpárosokat ellenőriztek a rendőrök kedd este, a kivilágítást vizsgálták meg, s a vétkeseknek ezúttal nem pénzbírságot, hanem lámpákat osztottak.

A hirtelen jött jó idő tömegével csalta elő a kerékpárosokat a forgalomba. Mivel a kerékpáros balesetek egyik jellemző oka a kivilágítatlanság, a Magyar Kerékpáros Klub Szegedi Alapszervezetével közösen preventív közlekedésbiztonsági kerékpáros akciót tartott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. „Az akció célja a „Látni-látszani” elv érvényesítése és az intézkedés alá vont kerékpárok világítóberendezéseinek ellenőrzése. Amelyik kerékpáron nincs vagy hiányos a világítóberendezés, kollegáink helyszíni bírság, feljelentés helyett – természetesen figyelmeztetés mellett – világítóberendezéseket adtak át a kerékpáros aktivisták segítségével. Azt tapasztaljuk, hogy amióta ilyen figyelemfelhívó akciókat szervezünk, visszaesett a kivilágítás hiánya miatt kirótt bírságok száma. Terveink közt szerepel az is, hogy a városi forgalmon kívül és a kisebb településeken is szervezünk majd hasonló figyelemfelhívó ellenőrzéseket” – mondta el portálunknak

Vad Róbert

a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára. http://www.youtube.com/watch?v=VbMaOP9Joww

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.