Közélet

Környezettanulmánnyal vizsgálnák Geréb Ágnes ügyét

Környezettanulmánnyal vizsgálnák Geréb Ágnes ügyét

2012. május 18., péntek
Környezettanulmánnyal vizsgálnák Geréb Ágnes ügyét

Környezettanulmányt kért a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Geréb Ágnes kegyelmi kérvénye kapcsán, annak "körültekintő elbírálásához" - írta a Népszava pénteken.

A lapot a tárcánál úgy tájékoztatták, hogy a környezettanulmány elkészítése folyamatban van. A KIM a szülész-nőgyógyász ügyében februárban hozott, két év letöltendő fogházbüntetésről szóló jogerős ítélet leiratát is várta, ezt a napokban megkapta.

Geréb Ágnes

a másodfokú végzés után - amely az elsőfokú ítélettel szemben nem öt, hanem tíz évre tiltotta el szülészi-nőgyógyászi hivatásától -

Schmitt Pálhoz

fordult köztársasági elnöki kegyelemért. A döntés az ügyben

Áder János

államfőre vár - írta a lap. A jogszabályok szerint a környezettanulmányt "az elítélt által megjelölt tartózkodási hely szerint illetékes pártfogó felügyelői hivatal" készíti el, a dokumentumnak "igazolnia kell, hogy a kérelem indoka a valóságnak megfelel". A Népszava szerint Geréb Ágnes egyebek mellett személyi és családi körülményekre, egészségi állapotára is hivatkozhatott a kegyelmi kérvényben, ezeket ellenőrzik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.