Közélet

Jobbik: Saját magát is becsapja a kormány a statisztikákkal

Jobbik: Saját magát is becsapja a kormány a statisztikákkal

2012. május 18., péntek
Jobbik: Saját magát is becsapja a kormány a statisztikákkal

A kormány marketing és PR-termékének nevezte Bertha Szilvia jobbikos képviselő a Széll Kálmán-terv 2.0-t pénteki sajtótájékoztatóján. A politikus leszögezte, gazdasági fejlődés nélkül nem létesülnek új munkahelyek, az új szakképzési rendszer pedig "multirabszolgákat" képez.

"A Jobbik számításai szerint egy négyfős család éves szinten átlagosan 240 ezer forintot fog veszíteni, az új adók és a meglévők emelése miatt" - jelentette ki

Bertha Szilvia

jobbikos országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján. Hozzátette, megint a "kisemberek" zsebéből vesz ki pénzt a kormány. A Széll Kálmán-terv 2.0 megszorításai címmel meghirdetett fórum előtt a jobbikos politikus szólt arról is, hogy százezreket terelnek vissza a munkaerőpiacra, miközben munkahelyeket nem teremt a kormány. Hozzátette, az új Munka Törvénykönyve a munkáltatók érdekeit képviseli, nagyon arra helyezi a hangsúlyt, hogy a két fél megállapodik. "Tudjuk, hogy ez nem reális, tudjuk jól, hogy olyan szinten kiszolgáltatottak az emberek, hogy semmiféle alkupozíciójuk nincsen. Amit a munkaadó ad és mond, az lesz, a törvénynek kellene védenie az emberek érdekeit" - hangsúlyozta Bertha Szilvia. A jobbikos országgyűlési képviselő úgy látja, pont a jelenlegi gazdasági környezetben kellene jobban védeni a munkavállalók érdekeit. A parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának tagja hiányolja a gazdaságfejlesztési koncepciót is, ami nélkül nem lesznek új munkahelyek. "Nem a munka törvénykönyvével és TÁMOP-támogatásokkal kell új munkahelyeket teremteni, mert ez nem valós munkahelyteremtés" - szögezte le. Bertha Szilvia szerint fontos a közmunkaprogram, de a jobbikos politikus úgy látja, ezt arra használja a kormány, hogy a statisztikát javítsa vele, s nem engedik, hogy reális kép legyen a munkanélküliségi problémáról. "Valójában nem nőtt a foglalkoztatottak száma, csak más besorolásba kerültek emberek. Ide tartoznak például a háztartási alkalmazottak is, és ebben a tervben benne van az is, hogy a nevelőszülőket is foglalkoztatotti státuszba fogják emelni. Abszolútértékben összesen hétezres növekedést tudtak kimutatni, ami elenyésző" - hangsúlyozta. A szakképzés átalakításával kapcsolatban elmondta, minőségi csere várható, ugyanis a szakképzett munkaerőt betanított munkásokra fogják cserélni a cégek, mivel a tervek szerint támogatás igényelhető utánuk, vagyis "multirabszolgákat" akarnak képzeni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.