Közélet

A Hit Gyülekezete székházavatója Botka Lászlóval + FOTÓK

A Hit Gyülekezete székházavatója Botka Lászlóval + FOTÓK

2012. május 22., kedd
A Hit Gyülekezete székházavatója Botka Lászlóval + FOTÓK

A közelmúlt híres-hírhedt egyetemi, főiskolás bulijainak otthont adó Rhegős Bendegúz helyén egyházi épület létesült. Az egykor zenétől hangos területen új kottákból szólnak a dalok: a Hit Gyülekezetének istentiszteletein csendülnek fel ezentúl vallásos énekek. Az avatón polgármesterünk is megjelent.

Május elején Baktóban adták át a Tölgyeskert Közösségi Központot, a Hit Gyülekezete szegedi közösségi házát. A 80-as években úttörő tábornak, a 90-es években pedig a Reghős Bendegúz egyetemi szórakozóhelynek otthont adó ingatlanon épült fel a modern egyház regionális központja. Az ingatlant 2006-ban vásárolta meg az önkormányzattól az egyház, végül 2012. március 14-én a Tölgyeskert Közösségi Központ megkapta a használatbavételi engedélyt. Megtudtuk, hogy a most birtokba vett 1604 négyzetméteres épület a tervezett 1885 négyzetméteres épületegyüttes első üteme, amely tartalmaz egy 700 négyzetméteres konferenciatermet, irodákat, gyermekmegőrző és egyéb kiszolgáló helyiségeket és egy előadótermet. A központ ünnepélyes megnyitójára elment, s beszédet mondott

Botka László

, Szeged polgármestere is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.