Közélet

Hende Csaba: A szélsőbal és a szélsőjobb egyaránt veszélyes

Hende Csaba: A szélsőbal és a szélsőjobb egyaránt veszélyes

2012. május 27., vasárnap
Hende Csaba: A szélsőbal és a szélsőjobb egyaránt veszélyes

A szélsőségek, jöjjenek bár balról vagy jobbról, egyaránt veszélyesek a békére, a szabadságra és a demokráciára - mondta Hende Csaba vasárnap a magyar hősök emlékünnepén Budapesten.

A honvédelmi miniszter a Hősök terén felsorakozott katonák és meghívottak előtt felhívta a figyelmet arra, hogy nem mindenki dolgozik ma a békéért, ismerjük azokat, akik a múltat átírva akarják kézbe venni a jelent. "Ismerjük az emlékműgyalázókat, akik a mesterségesen felszított konfliktustól azt remélik, hogy visszatérhetnek, netán bekerülhetnek a szellemi karanténból a közéletbe és talán még a hatalomba is" - fűzte hozzá. A tárca vezetője hangsúlyozta: Magyarország azonban erős, "nem ülünk fel semmilyen provokációnak és megvédelmezzük minden magyar ember jogait, biztonságát és emberi méltóságát, a halottakét éppúgy, mint az élőkét". A miniszter beszélt arról is, hogy a történelem szinte csak viharos évszázadokat hozott, olyan századokat, amikor a megmaradás feltétele volt a fegyveres harc a haza védelmében. Az előttünk járó magyarok magától értetődő természetességgel jártak ezen az úton - tette hozzá. "Újra meg újra emlékeznünk kell minderre, hiszen ez az egyik legfontosabb örökségünk" - hangoztatta a miniszter. Mint emlékeztetett: a magyar állam örök kötelessége, hogy őrködjön a hazáért meghalt katonák sírja felett. "A nemzetnek kötelessége, hogy emlékezzen, és kötelessége, hogy éljen" - monda, hozzátéve, ez kötelességünk azokkal szemben is, akik előttünk jártak, akik utánunk jönnek, és magunkkal szemben is. A rendezvény koszorúzással zárult a Hősök Emlékkövénél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.