Közélet

Harrach: ebben a ciklusban nem változik az abortusztörvény

Harrach: ebben a ciklusban nem változik az abortusztörvény

2012. május 25., péntek
Harrach: ebben a ciklusban nem változik az abortusztörvény

Ebben a ciklusban nem változik az abortusztörvény - erről Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője beszélt a Népszabadságnak adott, pénteken megjelent interjújában.

"Biztos vagyok benne, hogy ebben a ciklusban sem, és ha kormányon leszünk, valószínűleg a későbbiekben sem nyúlunk a törvényhez" - fogalmazott a politikus.

Harrach Péter

szerint az abortusztabletta könnyelművé teheti az alkalmazókat. Hangsúlyozta: nem technikai kérdésekről szeretnének vitázni, hanem olyan cselekmény kiterjesztése ellen tiltakoznak, amely életellenes. Szerinte "a probléma nem az, hogy milyen módszerrel pusztítjuk el a magzatokat, hanem az, hogy ezt megtesszük". Leszögezte: változtatni kell azon a helyzeten, hogy míg Európában van, ahol 10 százalék körül van a száz élve születésre jutó abortusz, Magyarországon az arány 43 százalékos. A frakcióvezető szerint ha a demográfiai tendencia nem fordul meg, 90 év múlva 5,2 millió ember lesz Magyarországon úgy, hogy egyharmada 65 év feletti lesz, közel egymillió bevándorlóval. Működésképtelen lesz az ország - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.