Közélet

Haág Zalán: Solymos fizesse vissza, amit „a közösség pénzén” elfogyasztott

Haág Zalán: Solymos fizesse vissza, amit „a közösség pénzén” elfogyasztott

2012. május 1., kedd
Haág Zalán: Solymos fizesse vissza, amit „a közösség pénzén” elfogyasztott

Egy közelmúltban megjelent újságcikkre reagálva sajtóközleményt adott ki a SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

Solymos fizesse vissza, amit „a közösség pénzén” elfogyasztott

A napokban újságcikk jelent meg többek között a SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. működéséről, az ügyvezető tevékenységéről. Mivel az újságcikkben – a pártatlanság és kiegyensúlyozottság látszatára sem adva – csak Solymos László szocialista alpolgármester véleménye jelenhetett meg, a cég részéről pedig senki sem szólalhatott meg, fontosnak tartom rögzíteni a következőket. A SZINT Kft. a társadalmi felelősségvállalás jegyében valóban nyújtott támogatást közösségi célokra – erre azért volt lehetősége, mert a cég fennállása óta a legnagyobb, 30 millió forintos nyereséget ért el a 2011. évben. A tavaly nyújtott támogatások összértéke pár százezer forintos nagyságrendű, ami nem kirívó az önkormányzati cégek gyakorlatában. De a SZINT Kft. esetében sem az, a különbség csupán annyi, hogy korábban néhány milliós nyereség mellett nyújtott hasonló nagyságrendű támogatásokat a társaság. Solymos László, Szeged szocialista alpolgármestere a jelek szerint nagyon érzékeny arra, mire mennyit költ a SZINT Kft. Ez helyes. Sajnos azonban alpolgármester urat csak az zavarja, ha – mint írja – „a közösség pénzét” a közösség, és nem az ő személyes céljaira fordítják. Igazságérzete nem szólalt meg, amikor a korábbi években a SZINT Kft. fizette vacsora- és italszámláját, amire a Fidesz–KDNP-s képviselők esetében sohasem volt példa. Felszólítjuk Solymos László szocialista alpolgármestert, fizesse vissza mindazt a pénzt a SZINT Kft.-nek, amibe az ő etetése, itatása az előző ügyvezetések időszakában „a közösségnek” került. Haág Zalán a SZINT Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.