Közélet

Frizuratrendek mustrája az IH-ban + FOTÓK

Frizuratrendek mustrája az IH-ban + FOTÓK

2012. május 22., kedd
Frizuratrendek mustrája az IH-ban + FOTÓK

A legújabb frizuratrendek mellett a szalon kreatív vágás kulisszatitkaival megismerkedhettek az érdeklődők hétfőn délután az IH Rendezvényközpontban. A workshop keretében négy különböző stílust mutattak be, és legdivatosabb színárnyalatokat is felvonultatták.

Csodálatos hajkölteményeket kreált a workshopra

Kormány Imréné

. A szőke, barna, fekete és a pink színekben pompázó hajkölteményeket három modell mutatta be. Mint megtudtuk, a frizurák közel nyolc óra alatt készültek el. „Az inspiráció mellett volt egy megadott divatforma és színvilág, ebből indultam ki. Bevallom nagy bajban voltam, mert a bemutató előtt egy nappal kaptam meg a modell fekete ruháját, ami a korábbi elképzeléseimhez egyáltalán nem illett. Így most kivételesen a ruhához készítettem frizurát” – magyarázta. Kormány Imréné azt vallja, hogy mindig az adott egyéniséghez kell frizurákat készíteni, mert az mindig divatos és a vendég is jól érzi magát. „Most nagyon nagy teret hódítanak a kemény frufruk, amit előszeretettel vágok a vendégeimnek” – mondta. A mesterfodrász úgy látja, Szeged nincs lemaradva a divat ezen terén, de hozzátette, segíteni is kell a vendégeknek, akik nagyon hálásak a tanácsokért. Természetesen nem kell avantgarde formát készíteni egy hetven évesnek, igaz van, aki teljesen rábízza magát a fodrászra. „Szeged szerencsés város, tele egyetemistával, és bármit elkészíthetünk nekik. Természetesen egy dús hajú idősebb vendégnek nem fogom körben felgépelni a kontúrvonalat, de ugyanúgy neki is a divatnak megfelelő frizurát készítünk, legfeljebb kicsit szolidabbat” – tette hozzá.

A vendégek részben a média által jóval tájékozottabbak

Csányi György

mesterfodrász tapasztalatai szerint, így sokkal konkrétabb elképzelésekkel érkeznek, mint régebben. Igaz, vannak olyan esetek, amikor apró trükkökkel megpróbálják befolyásolni a vendéget, mert szó szerint hajmeresztő ötletekkel is előállnak egyesek. „Nagyon nagy úr a megszokottság, de ezzel együtt szeretnek az emberek divatosak lenni és haladni a korral. Ha a vágásban nem is, de színekben sokkal könnyebben váltanak, és ez független a korosztálytól” – felelte kérdésünkre. A hajak színvilága – ami valamelyest összhangban van a nyár divatszíneivel – kicsit letisztultabb Kormány Imréné szerint. „A ruháknál megfigyelhető pasztell- és púder színek megjelennek a hajtrendekben is, akárcsak a pezsgő pinkek és rózsaszínek. Nincs olyan nagy színkülönbség most a hajszíneinkben” – részletezte. Csányi György a legfontosabbnak a tanult technikai háttér mellett az érzéseket tartja, szerinte így válhat csak egy frizura egyedivé. „A rövid haj mindig jelen van a divatban, ráadásul megvan az az előnye, hogy sokkal hamarabb variálható, mint a hosszú.” A workshopon az is kiderült, hogy a szőke szín örök, így idén tavasszal is divatos. Jelen esetben a bézsesebb árnyalata, illetve a hidegebb árnyalatok váltakoznak a trendeket követő hajkölteményeknél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.