Közélet

Botkának is üzenget a szegedi Demokratikus Koalíció

Botkának is üzenget a szegedi Demokratikus Koalíció

2012. május 29., kedd
Botkának is üzenget a szegedi Demokratikus Koalíció

A szegedi Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselők nem tartották meg választási ígéreteiket a Demokratikus Koalíció szerint, nem hoztak munkahelyteremtő beruházásokat a városba. A szegedi MSZP-t és Botka Lászlót is kritizálták keddi sajtótájékoztatójukon, melyen az elmúlt két évet értékelték.

„Félidőben van az Orbán-kormány. Ez az elmúlt két év a lecsúszás, a leszakadás és pusztulás két éve volt Magyarországon” – jelentette ki

Gréczy Zsolt

. Az író, publicista, aki

Gyurcsány Ferenc

főtanácsadója, illetve a Demokratikus Koalíció kommunikációs tanácsadója is elmondta, egyetlen olyan mutató sincs, amiben javulást ért volna el hazánk a kormányváltás előtti időkhöz képest. Példaként sorolta a munkanélküliséget, és megjegyezte, hogy pénzt vonnak ki az egészségügyből, az oktatásból és a szociális szférából. „A DK azt is furcsán látja időnként, hogy a szegedi polgármester, aki néhány évvel ezelőtt még büszkén sétált itt Gyurcsány Ferenccel a leendő beruházásokat bemutatva, és dísz-sajtótájékoztatón mutatta be, hogy mennyi pénzt kap Szeged, azóta gyakorlatilag elfeledkezett arról, hogy mennyi mindent köszönhet a Gyurcsány-kormánynak” – fogalmazott Gréczy Zsolt.

A DK választókerületi koordinátora a választási ígéreteket kérte számon a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Orosz Gábor

emlékeztetett, ezek többek között a munkahelyteremtésről szóltak, ám az elmúlt két évben egyetlen ilyen beruházás sem érkezett Szegedre. A választókerületi koordinátor nehezményezte azt is, hogy a 2010-es választások óta a Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőkkel nem lehet találkozni Szeged utcáin vagy rendezvényeken, eltűntek az emberek szeme elől. „Úgy látom, hogy a baloldali képviselő urak a 2010-es brutális vereség után egyszerűen képtelen fölébredni ebből a tetszhalott állapotból, a totális nihil, ami jellemzi őket” – jellemezte Orosz a szegedi MSZP-t. Hozzátette, igaz lehet hallani olykor, hogy a demokratikus erők összefogására van szükség, ám ez mindig megmaradt a szavak szintjén. „Úgy látom, a helyi MSZP azt szeretné, hogy hegemóniája megmaradna” – tette hozzá. Míg az ország bizonyos részein jó az együttműködés a DK és az MSZP között, Szegeden gyakorlatilag nincs kapcsolatuk. „Jó lenne, ha Szeged, ami kiemelt és fontos városa az országnak, minél hamarabb felismerné azt a szükségszerűséget, hogy a két párt egymásra van utalva” – hangsúlyozta Gréczy Zsolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.