Közélet

Botka országos haknira indult Szeged-napi beszédével

Botka országos haknira indult Szeged-napi beszédével

2012. május 30., szerda
Botka országos haknira indult Szeged-napi beszédével

Botka László a héten kampányútra indult. Facebook-bejegyzésében arról írt Szeged polgármestere, hogy az ünnepi közgyűlésen elhangzottakat szeretnék, ha más városokban is előadná. Szónoklatának visszhangjai a demokrácia és a szabadság jövőjéről Mezőhegyesig, Gyöngyösig és a fővárosba is elhallatszottak.

Szeged napi ünnepségsorozat hosszúhétvégéjén tartott ünnepi közgyűlésen, a díszpolgári cím és Szegedért emlékérmek kiosztása között egy József Attila-i keretbe foglalt politikai szónoklaton

beszélt Botka László polgármester

arról, hogy miért és mitől félti a demokráciát, a szabadságot, de micsoda reményt érez a szegediekben és általában a vele hasonlóan gondolkodókban. Hétfőn a közösségi oldalon tett bejegyzésében pedig már annak adott hangot, hogy olyan sokaknak tetszett a szónoklat, hogy nem győz most eleget tenni a meghívásoknak, ezért elhagyja most Szegedet, hogy előadhassa szavait más városokban is. A hakni első állómásai Mezőhegyes, Gyöngyös, Hódmezővásárhely és Budapest, de bejegyzése szerint igyekszik más helyre is eljutni, ezért az MSZP-s rétor kéri mindenki türelmét, és örömmel tapasztalja, hogy „kezd kinyílni az emberek szeme”. „Véget ért a 10 napig tartó Szeged napi rendezvénysorozat. Többszázezren, köztük többezer külföldi és hazai vendég ünnepelte velünk Szeged szabadságának ünnepét. Szállodáink megteltek, tereinken mozdulni is alig lehetett! Közben sok városba hívtak, hogy beszéljek arról, hogy „csakazértis” lesz jövője a magyar demokráciának és szabadságnak! A következő napokban: Mezőhegyesen, Hódmezővásárhelyen, Gyöngyösön és Budapesten fogok erről beszélni. Sok további helyre is hívtak, türelmet kérek, megpróbálok mindenhová eljutni, mert örömmel látom, kezd kinyílni az emberek szeme...” – olvasható a hétfői bejegyzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.