Közélet

Az európai uniós csúcsról tájékoztatta Orbán Matolcsyt és Simort

Az európai uniós csúcsról tájékoztatta Orbán Matolcsyt és Simort

2012. május 25., péntek
Az európai uniós csúcsról tájékoztatta Orbán Matolcsyt és Simort

Az Orbán Viktor kezdeményezte pénteki találkozón a miniszterelnök tájékoztatta Simor Andrást, a jegybank elnökét és Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert az európai uniós csúcs eredményeiről - reagált az index.hu-n megjelent cikkre a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A portál arról számolt be, hogy péntek reggel a miniszterelnökkel találkozott

Matolcsy György

és

Simor András

. A tárgyalás tényét az MNB-nél megerősítették, ám arról csak annyit árultak el, hogy a megbeszélésen áttekintették az európai gazdasági folyamatokat és azok lehetséges hatásait a magyar gazdaságra. Az index.hu emlékeztet rá, hogy utoljára januárban volt hasonló találkozó, akkor

Varga Mihály

miniszterelnökségi államtitkár is részt vett az egyeztetésen. Az akkori megbeszélésről utóbb

Orbán Viktor

úgy nyilatkozott, kérte a jegybankot a növekedést ösztönző és a forint iránti bizalom visszaállítását szolgáló lépésekre. A találkozó előtti napokban ugyanis történelmi mélypontra süllyedt a forint, 324 forint körül járt az euró ára - írja az Index.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.