Közélet

A telefonadót és az éjszakai ülést bírálja a DK

A telefonadót és az éjszakai ülést bírálja a DK

2012. május 14., hétfő
A telefonadót és az éjszakai ülést bírálja a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány eddigi gazdaságpolitikai "bűnei" miatt kényszerül új adók bevezetésére, a telefonadóról szóló előterjesztés ráadásul ellentétes a korábbi kormánypárti ígéretekkel.

Molnár Csaba

, a DK alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: a már augsztustól bevezetni tervezett telefonadó modernizációellenes és igazságtalan, mert nem veszi figyelembe a jövedelmi és vagyoni viszonyokat. Kitért arra is, hogy az új adó a korábbi kormánypárti nyilatkozatokkal szemben a flottakedvezmények miatt ingyenes beszélgetéseket is terheli majd. Bírálta azt is, hogy az új adó perc- és nem másodpercalapú lesz. A DK alelnöke szerint a törvényjavaslatból - szintén a korábbi fideszes ígértekkel ellentétben - az következik, hogy percenként és elküldött sms-enként kétforintos telefonadót még az általános forgalmi adó is terheli majd, így mértéke, ha nem módosítják az áfatörvényt, valójában 2,54 forint lesz. Molnár Csaba felháborítónak tartotta, hogy a telefonadó bevezetéséről szóló kormányjavaslatot a napirendi javaslat alapján várhatóan keddre virradó éjszaka - a hétfő este nyolc óráig tartó szavazások, majd a médiatörvény-módosítás hatórás időkeretű vitája után, előreláthatólag éjjel 2 órától - tárgyalja a parlament, a keddi részletes vita után pénteken pedig már el is fogadhatja. Molnár Csaba szerint adótörvény esetében ez példátlan eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.