Közélet

Orbán-Fico-találkozó Varsóban

Orbán-Fico-találkozó Varsóban

2012. április 26., csütörtök
Orbán-Fico-találkozó Varsóban

Orbán Viktor kormányfő ma Varsóban találkozik szlovák kollégájával, Robert Ficóval, aki újabb kormányfői kinevezése óta első ízben folytat megbeszélést a magyar miniszterelnökkel.

Nem a szlovák állampolgársági törvény lesz a témája

Robert Fico

és

Orbán Viktor

csütörtöki varsói találkozójának - adta hírül a SITA szlovák hírügynökség a szlovák kormányfő kijelentésére hivatkozva. Fico - mint ezt egy a kettős állampolgárság ügyében feltett újságírói kérdésre felelte Brüsszelben kedden - nem látja okát annak, hogy Orbán Viktorral gazdasági és szociális témákon kívül másról is tárgyaljon varsói találkozójukon. "Biztosítani akarom önöket, hogy ezekre a tárgyalásokra csak gazdasági és szociális témákkal és kölcsönösen előnyös gazdasági projektekkel indulok, nincs okom semmi másról beszélni magyar partneremmel" - jelentette ki Fico. Hozzátette: nem volt még alkalma - újabb kormányfői kinevezése óta - találkozni Orbán Viktorral, és ezért úgy véli, kár lenne nem kihasználni a mostani lehetőséget arra, hogy leüljön és néhány szót váltson a magyar kormányfővel. Robert Fico a Lengyelország-Közép-Európa-Kína gazdasági fórum alkalmával folytat kétoldalú tárgyalásokat Orbán Viktorral Varsóban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.