Közélet

Öltözzünk fel hulladékanyagokból + FOTÓK

Öltözzünk fel hulladékanyagokból + FOTÓK

2012. április 13., péntek
Öltözzünk fel hulladékanyagokból + FOTÓK

Középiskolás divatbemutató az IH-ban

„Magyaros színek és minták”, valamint „Textúrák és formák” címmel mutatták be saját tervezésű és készítésű ruhakölteményeiket a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola meg az SZSZKSZ Kossuth Zsuzsa Tagintézmény tanulói. Az Ifjúsági Házban népes szurkolótábor jelenlétében és a Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozatának szervezésében rendezték meg a Szegedi Középiskolások IX. divatbemutatóját.

Ötletből és fantáziából az idén sem volt hiány, némelyik merészebb kreáció akár Párizs vagy Róma kifutóinak fényűző világában is derekasan helyt állna, a tehetséges dizájnerek pedig a nemzetközi divatvilág nagyágyúi előtt sem vallanának szégyent. Láthattunk hulladék anyagokból összeállított egyéni kreációkat, krepp papírból, nejlonszatyorból, fekete esernyőből, zsebkendőből, felmosórongyból összevarrt ruhákat, blúzokat, gumikesztyűből készült alsószoknyákat, erdélyi motívumokkal, kalotaszegi mintákkal és kalocsai hímzéssel díszített, szemeteszsákból, fóliából, krumplis zsákokból eszkábált estélyi ruhakölteményeket, söröskupakokkal kirakott, műanyag flakonokból és sorsjegyekből megálmodott kisestélyiket, újságpapírból ragasztott, merészen szabott uszályos ruhát, 200 cigarettásdobozból összerakott elegáns, egyedi mellényt és még sok más ötletes megoldást. Az idén is nagy taps kísérte a rögtönzött kifutón zenére felvonuló szemrevaló, csinos lányokat. Egy baj van csak a bemutatott kollekciókkal: még ha ki is merészkednénk bennük az utcára, az első fuvallat, eső lefújná, lemosná rólunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.