Közélet

Közlekedésbiztonsági versenyt rendeztek a balesetmegelőzésért + FOTÓK

Közlekedésbiztonsági versenyt rendeztek a balesetmegelőzésért + FOTÓK

2012. április 2., hétfő
Közlekedésbiztonsági versenyt rendeztek a balesetmegelőzésért + FOTÓK

Megyénk huszonhét diákja vett részt annak a felmenő rendszerű Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupának a megyei döntőjén, melyen elméleti tudásuk mellett az ügyességükről is számot kellett adniuk az indulóknak.

Immár tizedik alkalommal rendezte meg a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (MBB) 15-19 éves diákoknak azt a versenyt, mely során összemérték elméleti és gyakorlati közlekedési tudásukat kerékpáros, segédmotoros-kerékpáros, illetve személygépkocsi kategóriában. „Kiemelt feladatunk, hogy a közlekedők minden rétegét megszólítsuk, a középiskolásokhoz a saját nyelvükön szeretnénk szólni” – magyarázta

Vad Róbert

őrnagy. Az MBB titkárától megtudtuk, az elméleti feladatok során nem csupán a KRESZ-tudásukról adtak számot az indulók, hanem egy drogtotó és egy egészségügyi kérdőív is várta őket. „Igaz nekünk a baleset-megelőzés a fő profilunk, ettől függetlenül, mivel középiskolás fiatalokról van szó, fokozottan érinti őket – mint veszélyfaktor – a drogok. Szeretnénk, hogy ezt is jobban megismernék, hiszen a totóval ismeretanyagot is átadunk nekik” – tette hozzá. A Közlekedési Felügyelőség tanpályáján rendezett Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupával kapcsolatban közölte, személygépkocsi vezetőknél a tolatás, a motorosoknál és kerékpárosoknál pedig az egy kézzel történő továbbhaladás szokta a legtöbb problémát okozni. „Az elsőbbség meg nem adása vagy a gyorshajtás jellemző általánosságban erre a korosztályra, illetve a megfelelő rutin hiánya” – közölte Vad Róbert. A verseny során a kerékpárosok és a segédmotor-kerékpárosok egy ügyességi pályán mentek végig, akárcsak a személygépkocsi-vezetők, akiknek egy akadálypályát alakítottak ki. Azoknál a kategóriáknál, melyek vezetői engedélyt igényelnek, természetesen a verseny megkezdése előtt be kellett, hogy mutassák azt. Ezen felül szúrópróbaszerűen alkoholellenőrzést is beiktattak. Az MBB titkára hangsúlyozta, ebből nem szokott probléma lenni, komolyan veszik a versenyt a diákok. A felmenő rendszerű verseny megyei döntőjét húsvét után Egerben követi az országos döntő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.