Közélet

Folytatódik a MÁV átszervezése

Folytatódik a MÁV átszervezése

2012. április 19., csütörtök
Folytatódik a MÁV átszervezése

Folytatódik a MÁV átalakítása, a vontatási szolgáltatásokra alapított MÁV-Trakció például eszközkezelői feladatokat kap, a vontatást pedig átadja a vasúti személyszállító cégnek - írta csütörtöki számában a Népszabadság.

Rácz Imre

, a MÁV-Trakció Zrt. vezérigazgatója szakszervezeti vezetőknek írt levelére hivatkozva a lap azt írta: a MÁV-Trakció kezébe veheti majd a vasút központi cége, a MÁV és a MÁV-Start tulajdonában lévő valamennyi személyszállító eszközt. A járművek döntő többségét pedig a MÁV-Startnak adja majd bérbe. A lap szerint a MÁV-Start azzal, hogy átveszi a vontatási feladatokat, magához veszi a Trakció mintegy négyezer dolgozóját. A Népszabadság szerint a személyszállító vonatok közlekedtetésére szakosodott cég megkapja a MÁV-Gépészet Zrt.-t is. A vasúti járművek karbantartását végző társaságot azonban nem olvasztják be, az a MÁV-Start 98 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatként működik tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.