Közélet

Félmilliós Rotary-ajándék a GEMMA-nak + VIDEÓ, FOTÓK

Félmilliós Rotary-ajándék a GEMMA-nak + VIDEÓ, FOTÓK

2012. április 19., csütörtök
Félmilliós Rotary-ajándék a GEMMA-nak + VIDEÓ, FOTÓK

A fogyatékkal élő fiatalok szőregi GEMMA fejlesztő központjának adományozott a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged félmillió forintot. Az intézmény növendékei egy megható műsorral kedveskedtek az adományozóknak.

A GEMMA Szociális Szolgáltató Központ-Fejlesztő Iskola végzi 24 súlyosan halmozottan sérült gyermek és fiatal komplex fejlesztését 6 fős csoportokban, heti 20 órában, 45-50 négyzetméteres csoportszobákban. Az iskola fenntartója a Szivárvány Autizmus Egyesület, akinek elnöke,

Hartel Árpádné

egyik gondozottnak,

Daninak

a társaságában vette át a szegedi rotary klub elnökétől,

Ézsiás Róberttől

az adományt.

Péntek Imréné

gyógypedagógus az iskola életét, a gondozottakat mutatta be. Megtudhattuk többek között, hogy kor szerint három csoportszobában foglalkoznak itt a fiatalokkal, gyógypedagógia és mozgásterápiával próbálnak segíteni, és több esetben érnek el komoly eredményeket. Réka például – aki elmondása szerint ma bulizni megy, ismerősök látogatnak hozzájuk – féloldali bénultsággal középsúlyosan fogyatékos. Nála a mozgásterápiával sokat javítottak a kézmozdulatain. http://www.youtube.com/watch?v=P532wqAW5pE Az alapítvány elnöke elmondta, hogy minden fillérre szükségük van a továbblépéshez, Az autista csoporttal már a ház hátsó kertjét kezdték el művelni, és ha nem is lesznek önfenntartóak, de sok mindent meg tudnának termelni majd maguknak. Ezeknél a fiataloknál egyébként is fontos, hogy olyan foglalkozásokat végezzenek velük, amely önállóságra neveli őket. A 18-23 éves ifjak egy szép műsort mutattak be az adományozóknak,

Klárika

, aki a betegsége miatt nem vehetett részt a produkcióban, egy vidám mesét mondott el, igazán meghatva a rotary klub és a sajtó képviselőit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.