Közélet

Baleset a négyes villamos vonalán - két sérült (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Baleset a négyes villamos vonalán - két sérült (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2012. április 22., vasárnap
Baleset a négyes villamos vonalán - két sérült (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Villamos és gépkocsi ütközött össze Szegeden, nem messze a jégpályától. A balesetben két személy sérült meg, a helyszínelés ideje alatt a négyes vonalán szünetel a közlekedés.

A jégpályánál, a körforgalomban villamos ütközött egy furgonnal. A gépkocsi a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre, majd az ütközés után felborult. Az autót vezető férfi és egyik utasa sérült meg, őket a mentő a traumatológiai klinikára szállította. Jelenleg is folyik a helyszínelés, a felborult autó a körforgalomban van, akadályozza a közlekedést. Az SZKT baleseti helyszínelő autója is itt tartózkodik. Mint megtudtuk, a villamoson utazók közül senki sem sérült meg, anyagi kár is csak a gépjárműben keletkezett. A baleset helyszínén tartózkodó

Tóth István Tibor

, az SZKT igazgatója elmondta, hogy a villamosban minimális anyagi kár keletkezett. A forgalmi jelzőlámpa kapcsolóját már jóval korábban messzebb helyezték, hogy a közeledő szerelvény hamarabb tudja tilosra váltani azt. Azonban - véleménye szerint - maga a lámpa túlságosan közel van helyezve a sínekhez, így az érkező járművek sokszor csak későn észlelik a piros jelzést. A lámpa áthelyezése viszont nem az SZKT feladata, azt a közút kezelőjének kellene kellene megtennie. A villamosforgalom a négyes vonalán a helyszínelés alatt szünetelt, az Anna kúttól Kecskéstelep irányába villamospótló autóbuszok szállították az utasokat. A helyszínelés befejeztével a forgalom helyreállt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.