Közélet

A Vadaspark nem támogatja az élő húsvéti nyuszik vásárlását

A Vadaspark nem támogatja az élő húsvéti nyuszik vásárlását

2012. április 6., péntek
A Vadaspark nem támogatja az élő húsvéti nyuszik vásárlását

A Szegedi Vadaspark igazgatója, Veprik Róbert az idén is felhívta a figyelmet a húsvéti nyúlvásárlás problémájára.

A park első embere mindenkit arra kér, hogy csak az ünnep kedvéért ne vegyen tapsifülest. „Felelős állattartóként gondoljanak arra, mi lesz a szerencsétlen állat sorsa, ha elmúlnak az ünnepek és kiderül, hogy sem hely nincs a számára, sem a feltételek nem adottak arra, hogy fel is neveljék a jószágot”. Aki mégis meggondolatlan volt és az élőállat-vásárlás mellett döntött, majd belátta, hibázott, az elhelyezheti a tapsifülest a vadasparkban. Csak az érzékeny gyermeklelkekre vagyunk ilyenkor tekintettel, fogalmaz az igazgató, hiszen milyen csalódás, trauma érné a kicsiket, ha a megunt, feleslegessé vált állatot szélnek kellene ereszteni, vagy ami még rosszabb, levágni.

Veprik Róbert

hangsúlyozta: a park nem támogatja a húsvétinyuszi-vásárlást, de a gyerekekre való tekintettel az ünnep után mégis befogadja az állatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.