Közélet

A távhőről leválók tovább fizetnének

A távhőről leválók tovább fizetnének

2012. április 14., szombat
A távhőről leválók tovább fizetnének

Nem kizárt, hogy a távhőről leváló háztartásoknak tovább kell majd fizetniük a meglévő vezetékek után, legalábbis ennek lehetőségét vizsgálná meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) - értesült a Magyar Nemzet.

A lap szombati száma ismerteti: a tárca a héten mutatta be a piaci szereplőknek a távhőfejlesztési cselekvési terv koncepcióját, amelynek a leválás újraszabályozása is eleme lehet. Az elképzelés mögött a lap szerint az állhat, hogy a leválásokkal a távfűtés állandó költségei (amelyek a vezetékek használatából adódnak) megmaradnak, viszont kevesebb fogyasztó között kell elosztani, így egy főre nagyobb összeg jut. A lap úgy tudja, az NFM ezenkívül szükségesnek tartaná áttekinteni a távhő kedvezményes áfakulcsba sorolását, és összehangolni a támogatási rendszerrel. Bár ez a kezdeményezés többféleképpen is értelmezhető, az kiderül belőle, hogy a távfűtést vélhetőleg már nem sokáig terheli a csupán ötszázalékos forgalmi adó - írja a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.