Közélet

Négyen pályáztak a Móra Ferenc Múzeum igazgatói posztjára

Négyen pályáztak a Móra Ferenc Múzeum igazgatói posztjára

2012. március 28., szerda
Négyen pályáztak a Móra Ferenc Múzeum igazgatói posztjára

Március 27-éig lehetett jelentkezni a tisztségre. A megyei intézményfenntartó vezetője a nemzeti erőforrás miniszter egyetértésével nevezi ki az új igazgatót.

Március 31-ével járnak le a vezetői megbízások több olyan intézményben, melyeket idén év elején vett át a megyei önkormányzattól a megyei intézményfenntartó központ. A tisztségekre pályázatot írtak ki, ezekre március 27-éig lehetett jelentkezni. A Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központtól szerdán kapott tájékoztatás szerint a Móra Ferenc Múzeum igazgatói posztjára négyen nyújtottak be pályázatot, míg a Csongrád Megyei Levéltár élére egy személy jelentkezett. Nevüket a kiválasztási folyamat idejében nem hozhatják nyilvánosságra. (Sajtóinformációk szerint egyébként a Móra-múzeum esetében a jelenlegi igazgató,

Fogas Ottó

mellett két másik régész,

Balogh Csilla

és

Szalontai Csaba

, valamint a történész-muzeológus

Miklós Péter

kandidált.)

Varga Márta

kommunikációs vezető kérdésünkre elárulta: a pályázókat csütörtökön bizottság hallgatja majd meg. Az általuk kialakított szakmai vélemény ismeretében

Tápai Péter

, a megyei intézményfenntartó központ vezetője március 31-éig terjeszti fel előzetes egyetértésre a nemzeti erőforrás miniszterhez az igazgatók személyére tett javaslatát. Azt egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy a tárcavezető véleménye mikor érkezik meg az új direktorokat illetően, annyi azonban biztos, hogy addig is zökkenőmentes és folyamatos lesz a múzeum, illetve a levéltár irányítása, hiszen ennek lehetőségét megteremtik az érvényben lévő jogszabályok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.