Közélet

Műszaki állapotfelmérés ingyenesen

Műszaki állapotfelmérés ingyenesen

2012. március 21., szerda
Műszaki állapotfelmérés ingyenesen

Ingyenesen ellenőrzi a gépkocsik műszaki állapotát a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége március 24-én, szombaton. A Közlekedésbiztonsági Nyílt Nap keretében az átvizsgálás mellett az autók tavaszi-nyári felkészítésével kapcsolatban is hasznos információkkal látják el az érdeklődőket.

A szokatlanul hideg tél nem csak a járművezetőket, de a gépjárműveket is próbára tette. Ideje felmérni a futóművek, alváz és fékberendezések állapotát, még időben javítani az esetleges hibákat. A közlekedési felügyelőség munkatársai várják a tavasz hírnökeiként számon tartott motorosokat is egy gyors fékmérésre és átvizsgálásra, még mielőtt hosszabb útra indulnának. A nyílt nap keretében a hatósági ellenőrzéseknél használt berendezésekkel ingyenesen vizsgálják meg azokat a gépjárműveket, amelyek tulajdonosai tudni szeretnék: a tavaszi időszakra megfelelő műszaki állapotban van-e járművük? Az általános felülvizsgálat érinti a futóművek, a fékek, és a világítás ellenőrzését. A szakemberek hasznos tanácsokkal látják el az autósokat a tetőcsomagtartó, tetőboksz használatáról, a poggyász elhelyezésről vagy például az ablakmosó rendszer és a légkondicionáló berendezés felkészítéséről is. A felügyelőség munkatársai ugyanekkor tájékoztatást adnak a járművek átalakíthatóságáról is, akár a felszerelési tárgyakról akár gázos (LPG) átalakításról van szó. Az ingyenes járművizsgálat után, - ha éppen időszerű, és a jármű megfelel a műszaki elvárásoknak - vizsgadíj befizetése mellett - a műszaki vizsga azonnali lehetősége is biztosított. A Közlekedésbiztonsági Nyílt Napra 2012. március 24-én 8 órától 12 óráig várják az autósokat Szegeden a Kereskedő köz 3-5 szám alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.