Közélet

Lázár: párthovatartozás nélkül viselni kell az ügynökmúlt következményeit

Lázár: párthovatartozás nélkül viselni kell az ügynökmúlt következményeit

2012. március 17., szombat
Lázár: párthovatartozás nélkül viselni kell az ügynökmúlt következményeit

A katonai és a nemzetbiztonságot veszélyeztető jelentéseken kívül minden, az ügynökaktákkal kapcsolatos adatot nyilvánossá kell tenni, és párthovatartozás nélkül viselni kell a következményeket - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjú szerint.

"Amíg nem lépünk, ez a terület a magyar demokrácia gennyes sebe marad, és a beteg állapota napról napra csak rosszabbodni fog" - mondta az interjúban a Fidesz frakcióvezetője. Szerinte gazdasági sikereket is csak úgy tud az ország elérni, ha a társadalom is begyógyítja a sebeket, kibeszéli a múltat, megnevezi és elítéli a bűnösöket. Az LMP javaslatával kapcsolatban

Lázár János

azt mondta: az LMP politikai haszonszerzésből terjesztette be az indítványát. Mint mondta, elutasítják, hogy az LMP mindent, így a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő és a katonai dokumentumokat is közzétegye. "Azt meg egyenesen pofátlannak tartjuk, hogy a Kádár-rendszer egyik vezető diplomatájának, egy kommunista kollaboránsnak a leszármazottja terjeszti be az LMP javaslatát" - fogalmazott frakcióvezető. Lázár János szerint az érintettek közéletből való kizárása kapcsán magyar utat kell választani. Azt mondta,a nemzetközi példákat alaposan megvizsgálva magyar megoldást kell találni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.