Közélet

Harrach: Belülről indulnak a hazánkat ért támadások

Harrach: Belülről indulnak a hazánkat ért támadások

2012. március 20., kedd
Harrach: Belülről indulnak a hazánkat ért támadások

A hazánkat a közelmúltban ért támadások belülről indulnak, s a radikális jobboldalt erősítették meg – jelentette ki Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakcióvezetője. A párt megyei elnöke, Kalmár Ferenc pedig arról beszélt, hogy tagságuk erősítése most legfontosabb feladatuk.

„Magyarország megújításának részese a KDNP a pártszövetségen belül, amire azért van szükség, mert rendezetlen világot örököltünk” – hangsúlyozta

Harrach Péter

keddi sajtótájékoztatóján. Hozzátette, ez sokak ellenállását kiváltja, például a hazai és a nemzetközi baloldal, illetve a liberálisok egy részének ellenérzését egyaránt kiváltja. A párt országgyűlési frakcióvezetője hangsúlyozta, belülről indulnak ki a Magyarországot érő támadások, és felerősödve az európai baloldal politikai szándékaival, illetve egyes médiumoknak a törekvéseivel térnek vissza hazánkba. „Az egyetlen eredménye ennek a támadásnak, hogy a radikális jobboldalt megerősítette ez az összehangzó támadás” – fogalmazott a KDNP-s politikus. Összehangzónak azért nevezte a támadásokat, mert úgy látja, nem biztos, hogy ezek összehangoltak. Három okot jelölt meg: egyrészt a hazai baloldal nem tudja feldolgozni választási vereségét, másodsorban a liberális baloldal a rendezett világ megteremtését kifogásolja, harmadrészt pedig gazdasági szempontok is állnak a támadások mögött Harrach szerint.

A KDNP hazai tevékenységével kapcsolatban elmondta, az alkotmányozás és a sarkalatos törvények megalkotásának a zöme befejeződött, ám ezeknek a finomítása hátravan. „Ezen kívül a KDNP-nek sajátos felvállalt feladata, hogy keresztény-szociális pártként azokat a szempontokat képviselje, amik az átlagembernek a hétköznapjait teszik elviselhetőbbé, szebbé” – jelentette ki. Példaként a Munka Törvénykönyvének parlamenti vitáját említette, mely során a munkavállalók érdekeit képviselte a kisebbik kormánypárt. Hozzátette, a közüzemi tartozásokat felhalmozók megsegítéséért is tenni akarnak, ezért a kártyás mérőórák bevezetését javasolja a párt. „Visszautasítjuk azt az ellenzéki vádaskodást, hogy kétharmad nem hallgatja meg az ellenzéket, és a kétharmados többséggel a Fidesz azt csinál, amit akar” – erről már

Rubovszky György

, a mentelmi bizottság elnöke szólt. Leszögezte, a Fidesz demokratikusként a kereszténydemokratákkal karöltve demokratikus módon irányítja ezt az országot. A parlament előtt álló feladatok közül a büntető- és a polgári törvénykönyv elfogadását emelte ki a politikus. Rubovszky elmondta, akár a kormánytöbbséggel szemben is azt fogják képviselni a törvényalkotási folyamatban, hogy a család egy férfi és nő kapcsolatán nyugszik, vagyis meg szeretnék akadályozni az egyneműek élettársi kapcsolatának törvénybe iktatását. A „Kereszténydemokrata politizálás 2012-ben Magyarországon és Szegeden” című sajtótájékoztató után Kalmár Ferenc, a párt megyei elnöke portálunknak elmondta, meg szeretnének erősödni, több szervezetet szeretnének megyeszerte. „Minden választókerületben van szervezetünk jelen pillanatban, és bővülünk, viszont a bővülés elég lassú. Ezt szeretnénk felgyorsítani” – fogalmazott. A szegedi teendőkkel kapcsolatban Kalmár elmondta, napi csatározások vannak, hiszen a polgármester baloldali, míg a közgyűlési többség jobboldali. A céljuk, hogy a város ne lássa kárát ennek a helyzetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.