Közélet

Elutasította az FB az IKV 2012. évi üzleti tervét

Elutasította az FB az IKV 2012. évi üzleti tervét

2012. március 26., hétfő
Elutasította az FB az IKV 2012. évi üzleti tervét

Az IKV Felügyelő Bizottsága hétfői ülésén nem fogadta el a cég idei üzleti tervét, mert a benne szereplő 300 milliós osztalékfizetési kötelezettség az önkormányzat felé „kiürítené” a városi ingatlankezelő kasszáját, veszélybe sodorva ezzel a cég működését.

A bizottság fideszes elnöke,

Póda Jenő

portálunknak elmondta, hogy a 2011. évi teljes éves beszámoló elkészülése és tárgyalása során egyértelművé vált a korábbi – akkor még csak valószínűsített – feltételezés. Eszerint komoly veszélybe kerülne az IKV, ha a 2012-es üzleti tervben az önkormányzat felé történő 300 milliós osztalékkifizetést – amit a városi közgyűlés elfogadott – jóváhagyná a Felügyelő Bizottság. Ezért a testület két nem és egy tartózkodás mellett nem fogadta el az ingatlankezelő 300 milliós osztalékfizetést tartalmazó üzleti tervét. Ez az osztalék fizetési kötelezettség ugyanis a pénzkészlet teljes elvonását jelenti, beleértve minden elkülönített számlán nyilvántartott (például még a bérlők által befizetett és a visszafizetési kötelezettség miatt elkülönített) pénzt is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.