Közélet

Dinamikusan készül Zalakaros a nyári szezonra

Dinamikusan készül Zalakaros a nyári szezonra

2012. március 28., szerda
Dinamikusan készül Zalakaros a nyári szezonra

Ahol az egész család kikapcsolódhat!

A hétvégén exkluzív környezetben, a legmagasabb városi képviselettel szervezte meg Zalakaros város Katus Attila hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobik bajnok születésnapját, hiszen a híres sportoló tölti be 2012-ben „Zalakaros egészségturisztikai nagykövete” státuszt. Az eseményt a REGON médiacsoport is támogatta - számol be róla REGON-partnerünk, a Hírös Index.

Az újságírói munkának is egyfajta ünnepe, ha egy felkapott fürdővárosba invitálják a hétköznapokban megfáradt kollégákat egy sajtótúrára, amit szakmai néven Study Tour-nak illik emlegetni. Zalakaros Turisztikai Egyesülete pedig ez alkalommal sem hagyott ki egyetlen perc lehetőséget sem, hogy a város erényeit bemutassa a Katus Attila születésnapja köré szervezett eseményeken. Aki esetleg még nem tudná, Zalakaroson rendkívül komolyan veszi a város minden lakója a turizmust a vendéglátást és a vendégszeretet megvalósulását. Talán ennek köszönhető, hogy cirka fél évszázad alatt mára az ország hetedik legtöbb vendégéjszakát számláló turistaparadicsommá nőtték ki magukat, hosszú szállodasorral, kiváló fürdővel és számos a kikapcsolódást elősegítő programmal a Kis-Balaton és a Tüskevár tövében.

Katus Attilának

a hétvége után bizony komolyan kell majd vennie a kalóriatáblázatát, hiszen a sajtó szeme láttára legalább három tortával köszöntötték, számtalan süteményt, ünnepi ebédet, vacsorát és a végén állófogadást kóstolhatott végig a város és a zalakarosi szállásadók jóvoltából. Persze ezzel is reprezentálva, hogy a kikapcsolódás, a regeneráció a kiváló gasztronómia és az egészséges testmozgás mellett finom italokkal és kényeztető fürdőzéssel érhető el igazán. Az ünnepi ebédnek Zalakros első nagy szállodája a Hunguest Hotel Freya adott otthont, ahol az ZalaKatus Fitt-Oázis 2012. sorozat ünnepélyesen is elkezdődött. Az eseményen a sajtó képviselői mellett Zalakarost a város marketing vezetője

Jámbor Tímea,

és a városnak a Borok Útja Rallyról már ismert alpolgármester-asszonya

Deutschné Lang Erika

képviselte. A sokfogásos ám mégis könnyed ebéd után következett a vizes próba, ugyanis a hatalmas Zalakarosi Fürdőben számos szórakoztató program várta a szemfüles sajtósokat, akik a fedett medencénél kenuversennyel, majd a thermál medencéknél pedig vízi aerobikkal lazíthatták le az ebédnél begyűjtött kalóriákat.

Miközben szinte minden lépésnél „véletlenül” találkozhattak a városban igazán főszezonnak számító június-szeptember között zajló főszezonra felhívó kecsegtetőbbnél, hívogatóbb ajánlatokkal. Mint megtudtuk a városba érkező turisták négyötöde hazai turista, hiszen a térség klímája, nyugalma és a szállodák magas színvonala a hazai turistákat is elgondolkodtatta már jó ideje, hogy a külföldi club-szállodák, vagy a időjárási viszonyoktól függő szabadvízi pihenés helyett az egész család kiszámíthatóan egy kellemes hetet töltsön a zalai kisvárosban. Az ünnepség fő eseménye azért mégiscsak a szombaton este tartott szülinapi party volt a családias Aquatherm Hotelben, ahol már a város első embere Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere, tartott hangzatos beszédet arról, hogy mennyire összhangban van a Katus Attila fémjelezte egészséges életmód és a Zalakaros turisztikai szemlélete. A polgármester kifejezte az örömét, hogy az ország egyik legelismertebb életmód tanácsadója is felismerte Zalakaros város erényeit és felvállalta, hogy a város „nagyköveteként” felhívja az emberek figyelmét arra, hogy miként tudnak egyszerre a pénztárcájukra és az egészségükre is vigyázni!

A polgármester hűen az évtizedes turisztikai múltjához minden mondatával és például a finom zalai borokról tartott előadásával megalapozta a Katus Atillának és a debreceni tudományegyetemmel karöltve kifejlesztett rostban gazdag, csökkentett szénhidrát tartalmú Starlight lisztkeverékéből készült torták és sütemények és a hozzájuk fogyasztott zalai borok elfogyasztásához a hangulatot. A hajnalig tartó mulatság, alias: „sajtónap” vasárnap reggel könnyed reggelikben, hosszú kávékban és az Aquatherm Hotel teraszán eltöltött tavaszi napsütésben, csendes és jó hangulatú beszélgetéssel zárult egyelőre… Hiszen, mint megtudtuk: Zalakaros mindenkit visszavár!

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.